Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας του κόσμου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας του κόσμου
epa06234170 A wind turbine is seen at the TESLA battery plant outside of Jamestown, South Australia, 29 September 2017. EPA/MORGAN SETTE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτό το έργο είναι η Tesla.

 

Η Tesla ολοκλήρωσε την κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας λιθίου στον κόσμο στην Αυστραλία, φέρνοντας εις πέρας με επιτυχία ένα έργο με διορία 100 ημερών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η αμερικανική εταιρεία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για να αναλάβει το έργο τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, έπρεπε να παραδώσει την μπαταρία των 129 megawatt ανά ώρα εντός μόλις 100 ημερών, σε διαφορετική περίπτωση ο επικεφαλής της, Έλον Μασκ, είχε δεσμευτεί να μην δεχτεί καμία αμοιβή.

Όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου η Tesla υπέγραφε τις τελευταίες τυπικές λεπτομέρειες του συμβολαίου, βρισκόταν ήδη στα μισά της ολοκλήρωσης του έργου μέσω της εγκατάστασης των πακέτων μπαταριών που χρησιμοποιήθηκαν.

Πλέον η τεραστίων διαστάσεων μπαταρία έχει εγκατασταθεί σε ένα αιολικό πάρκο, με σκοπό να εκμεταλλεύεται την παραγόμενη αιολική ενέργεια και να την αποθηκεύει πριν μεταβιβαστεί στους καταναλωτές.

Οι αρχές της Αυστραλίας δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει το συνολικό αντίτιμο της συμφωνίας, η οποία αποτελεί μέρος ενός σχεδίου επενδύσεων ύψους 390 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, και αφορά πολλές ακόμη ενεργειακές παρεμβάσεις όπως τη δημιουργία ενός δικτύου φωταγώγησης μέσω πετρελαίου σε περίπτωση μαζικού μπλακ άουτ.