Οργισμένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δήλωση Καμμένου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αναφορά του υπουργού Άμυνας για προστασία της «σταθερότητας στο εσωτερικό» από τον στρατό, αποδοκιμάστηκε εντόνως.

Η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο, ότι “στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας είναι σημαντικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό” προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Κώστας Τασούλας σε ανακοίνωση του επιτέθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και στον πρωθυπουργό, της προσοχής του οποίου πιθανώς διέλαθε η ερμηνεία που θα μπορούσε να δοθεί στη φράση του κυβερνητικού εταίρου: “Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!”

Ο κ. Τασούλας πρόσθεσε ότι “στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία” και υποστήριξε ότι: “Η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα.”

Σκληρή κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα από την Φώφη Γεννηματά

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «η επίσκεψη δεν έγινε απλώς προς εξευμενισμό Καμένου». «Επικρατεί επικίνδυνη ακροδεξιά αντίληψη περί θεσμών, Ενόπλων Δυνάμεων, κ.ο.κ. Ιδεολογική ηγεμονία Καμμένου επί της πρώτης φοράς αριστερά».

Το Ποτάμι: Το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει

Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας…» παρουσία του πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει, αναφέρει το Ποτάμι.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης.

Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Σχετικά άρθρα