Οριστικό: Δεν θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος

Οριστικό: Δεν θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος
Συζήτηση στη Βουλή, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του κόμματός του και ο πρόεδρος της ΚΟ των Αν.Ελ. Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δεν συγκεντρώνονται οι 200 βουλευτές. Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

Αποκλείεται οριστικά το ενδεχόμενο ψήφισης του εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές καθώς όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, θα απέχει από την ψηφοφορία στη βουλή.

Πλέον υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών ψηφίζουν οι 179 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και οι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος) και Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ/Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Κατά τάσσονται οι 102 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι για να ισχύσουν άμεσα οι διατάξεις, πρέπει να ψηφιστούν από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

Πρακτικά, από τις ερχόμενες εκλογές θα ισχύσει η ρύθμιση για την ψήφο στα 17 έτη.