Οριστικό: Ο κορωνοϊός έφερε την ακύρωση του Mobile World Congress

Οριστικό: Ο κορωνοϊός έφερε την ακύρωση του Mobile World Congress
epa08212866 An operator cleans up a window of the Fira Barcelona Montjuic center in Barcelona, Catalonia, 12 February 2020, where the Mobile World Congress (MWC) is supposed to take place from 24 to 27 February. The MWC, organized by global company GSMA under the motto 'Limitless Intelligent Connectivity', is discussing whether to celebrate or not the tech event after about 20 companies canceled their participation due to the outbreak of the novel coronavirus (Covid-19). EPA/Alberto Estevez Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο διοργανωτής του συνεδρίου που είδε τη μία μετά την άλλη τις επιχειρήσεις να ακυρώνουν την παρουσία τους, αναγκάστηκε να λάβει αυτήν την πολύ δύσκολη απόφαση.

Το Mobile World Congress, η μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου για τις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί. Και η αιτία είναι η κινεζική επιδημία του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του ο διοργανωτής του συνεδρίου της Βαρκελώνης, GSMA, ανέφερε ότι «η παγκόσμια ανησυχία για το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι ανησυχίες για τους ταξιδιώτες καθώς και άλλοι παράγοντες, αποτέλεσαν αδύνατο για την GSMA να διοργανώσει την εκδήλωση».

Η ακύρωση του συνεδρίου, το οποίο ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των επιπτώσεων της επιδημίας που ξεκίνησε στην περιοχή Wuhan στην Κίνα. Το ξέσπασμα και η εξάπλωση του ιού επέφερε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις σε πολλές και διαφορετικές οικονομικές δραστηριότητες, προκαλώντας μεταξύ άλλων την απαγόρευση ταξιδιών από εταιρείες, το προσωρινό κλείσιμο πολλών εργοστασίων ξένων εταιρειών στην Κίνα αλλά ακόμη και το κλείσιμο καζίνο στο Macau.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερες κατασκευαστές και παρόχους κινητής τηλεφωνίας καθώς και άλλες πολύ σημαντικές τεχνολογικές εταιρείες, είχαν ακυρώσει τις προηγούμενες μέρες την παρουσία τους στο συνέδριο. Μεταξύ αυτών ήταν η Ericsson, η Amazon, η Sony, η Intel, η κινεζική Vivo και η γιαπωνέζικη NTT Docomo.

Το MWC αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για τους κατασκευαστές για να επιδείξουν τα νέα τους προϊόντα αλλά και τις καινοτόμες τεχνολογίες πάνω στις οποίες εργάζονται. Η GSMA είχε κάνει σχεδόν τα πάντα τις προηγούμενες μέρες για να αποφύγει το μοιραίο. Είχε αποκλείσει όσους προέρχονταν από τις κινεζικές περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, είχε επιβάλλει «καραντίνα» 14 ημερών σε όσους είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη χώρα και σχεδίαζε την τοποθέτηση ειδικών σαρωτών που θα μετρούσαν τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.

Όμως, τελικά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά.