Ως τον Ιούνιο το σχέδιο της ένταξης της Ελλάδας στο πακέτο Γιούνκερ

Σημαντικές οι προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ. Κατάινεν στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν στη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, ανέφερε ότι υπάρχουν «σημαντικές οι προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα».

Σημαντικές οι προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ. Κατάινεν στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη.

Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις της για την ένταξη της χώρας μας στο νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ (πακέτο Γιούνκερ).

Αυτό αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γιούρκι Κατάινεν με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατάινεν επεσήμανε ότι η ΕΕ εκτιμά πως υπάρχουν πολύ σημαντικές προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα και δυνατότητες χρηματοδότησης, μέσω του πακέτου Γιούνκερ, στους τομείς της ενέργειας των μικρομεσαίων, στις υποδομές και τον τουρισμό.

Την ελληνική πλευρά την ενδιαφέρει για ένταξη στη χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πακέτο του τομέα έρευνας και καινοτομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κοινωνικών υποδομών.

Συνάντηση Κατάινεν-Τσίπρα την Παρασκευή

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γιούρκι Κατάινεν θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:30.