Όταν η Apple συνάντησε τον Οίκο Burberry

Όταν η Apple συνάντησε τον Οίκο Burberry

Ο γίγαντας της τεχνολογίας συνεργάζεται με την Burberry, επιλέγοντάς την ως την πρώτη παγκόσμια μάρκα με το δικό της κανάλι στην Apple Music.

του Φιλ Γουάμπα

Η Apple βρήκε έναν νέο εταίρο για να κάνει πιο ελκυστική την υπηρεσία streaming μουσικής της: την Burberry.

Ο αγγλικός οίκος ειδών πολυτελείας έγινε η πρώτη παγκόσμια μάρκα με το δικό της κανάλι στην Apple Music. Με την Burberry Acoustic, η Burberry υποστηρίζει εδώ και καιρό τη βρετανική μουσική ενώ ενισχύει και το στάτους της ως μάρκα lifestyle.

Το κανάλι θα φιλοξενεί τόσο αναδυόμενους όσο και καθιερωμένους Βρετανούς καλλιτέχνες, καθώς και βίντεο θρύλων της βρετανικής μουσικής.

Από την ίδρυσή της και δώθε, η Burberry Acoustic έχει κινηματογραφήσει τουλάχιστον 100 ζωντανές εμφανίσεις που έχουν συγκεντρώσει περίπου 19 εκατομμύρια views στο YouTube.

Με τη σύνδεσή της με την Apple, η εταιρεία αναμένει να λάβει μεγαλύτερη έκθεση.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τη συνεργασία μας με την Apple πάνω σ’ αυτή την καταπληκτική πλατφόρμα που θα μας επιτρέψει να πάρουμε αυτό που ήδη κάνουμε με την Burberry Acoustic και να το μοιραστούμε με ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Burberry Κρίστοφερ Μπέιλι.

Για την Apple, η συνεργασία με την Burberry φαίνεται να είναι ένας τρόπος βελτίωσης της δημοφιλίας της συγκεκριμένης μουσικής υπηρεσίας streaming, η οποία δεν έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία. Οι 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες (που δεν είναι διόλου σίγουρο ότι θα πληρώσουν για την υπηρεσία μόλις τελειώσει η τρίμηνη δωρεάν δοκιμή τους) αποτελούν μόλις το 2% της βάσης των 500 εκατομμυρίων χρηστών iPhone, φέρνοντας την Apple Music στην 6η θέση των υπηρεσιών streaming.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους. Πριν από δύο χρόνια, η Burberry χρησιμοποίησε συσκευές iPhone 5 για να τραβήξει και να διαμοιράσει όλες τις ψηφιακές εικόνες και βίντεο πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από μια επίδειξη μόδας.