Π. Κόκκαλης: «Συγκροτείται ένας προοδευτικός πόλος στην Ευρώπη»

Π. Κόκκαλης: «Συγκροτείται ένας προοδευτικός πόλος στην Ευρώπη»
«Έχω βιώματα και αναφορές από το χώρο της Αριστεράς», ανέφερε ο Πέτρος Κόκκαλης για την υποψηφιότητά του ενώ χαρακτήρισε «ολισθηρό δρόμο» τις επιθέσεις της ΝΔ εναντίον του.

Συγκροτείται ένας προοδευτικός πόλος στην Ευρώπη και οι αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε άμεσα είναι ριζοσπαστικές, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ1 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

«Έχω βιώματα και αναφορές από το χώρο της Αριστεράς», ανέφερε ο Πέτρος Κόκκαλης για την υποψηφιότητά του ενώ χαρακτήρισε «ολισθηρό δρόμο» τις επιθέσεις της ΝΔ εναντίον του. Αναφέρθηκε στον νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως προτιμά τον Φρανς Τίμερμανς από τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε πως «η επόμενη Ευρωβουλή είναι εκείνη που θα επιλέξει πώς θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και την υπερθέρμανση του πλανήτη, ζήτησε να αναληφθεί άμεσα δράση και τόνισε πως το θέμα και οι δράσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη πρέπει να αποκτήσουν πολιτική φωνή».

«Το ζήτημα είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά έχοντας κοινούς στόχους. Και ως χώρα και ως πλανήτης Γη. Ένας κόσμος είμαστε», ανέφερε. «Η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο. Κατακτάται και συντηρείται με αγώνες. Και κυρίως μέσα από τη συμμετοχή των ανθρώπων στις πολιτικές διαδικασίες», υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε παράδειγμα ανθρωπιάς αυτό που έγινε στον Πειραιά όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων. «Με απερίγραπτη συνεργασία μεταξύ εντελώς διαφορετικών ανθρώπων» διευκρίνησε επισημαίνοντας πως «εμείς θέλουμε έναν κόσμο στον οποίο θα ζούμε όλοι μαζί. Aνθρώπινα!».