Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Τα 14 πιο διάσημα θύματά του

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Τα 14 πιο διάσημα θύματά του

Ένα αφιέρωμα στη στιγμή που ο φονικός ιός έσβησε για πάντα τη λάμψη των μεγάλων αστεριών του πλανήτη.

Η νόσος του AIDS έγινε ευρέως γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν celebrities νόσησαν, πέθαναν και έκαναν τον κόσμο να αρχίζει να μαθαίνει σιγά σιγά πως θα προφυλάσσεται από αυτήν. Δείτε τα 14 πιο διάσημα θύματα της ιστορίας.

Freddie Mercury

Φορώντας ένα νυφικό υποδέχτηκε με αξιοπρέπεια τον θάνατό του, στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ο frontman του αξεπέραστου συγκροτήματος, Queen. Ο ίδιος ήταν 45 χρονών, μέχρι την τελευταία στιγμή αρνιόταν πως είχε νοσήσει, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από καμπάνιες με απώτερο στόχο και σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο AIDS.

Billy Bo

Στις 13 Ιουνίου του 1987 ο σχεδιαστής μόδας, στα 33 του χρόνια και έχοντας αποκτήσει διεθνή φήμη, νόσησε από AIDS και άφησε την τελευταία του πνοή. Οι δημιουργίες του όμως συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στο χώρο της πιο γρήγορα ανακυκλώσιμης τέχνης.

Αλέξανδρος Ιόλας

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έγινε γνωστό ότι πέθανε από AIDS. Στον συλλέκτη έργων τέχνης υποκλίθηκε όλος ο πλανήτης, εκτός φυσικά από τον εγχώριο Τύπο, που τον κορόιδευε για τις γούνες που φορούσε και τις σεξουαλικές επαφές του με τους άνδρες. Πέθανε στις 8 Ιουνίου του 1987 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στα 80 του χρόνια.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα στο Peoplegreece.com