Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλοία και αεροπλάνα. 

Ποιοι απεργούν

Την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία των συνδικάτων συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο της Τετάρτης τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Kανονικά θα κινηθούν το μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς το προσωπικό τους παραμένει επιστρατευμένο. Ωστόσο οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια έως και το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και όχι μέχρι το αεροδρόμιο.

Σε ό,τι αφορά τις εναέριες μετακινήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους ότι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Τα πλοία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε  πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία.

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

«Η 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποτελεί συνέχεια του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών σε μία σκληρή αναμέτρηση με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση που θέλουν την κατάργηση των θεμελιακών τους δικαιωμάτων στην απεργία και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική έξοδος στις αγορές…μόνο για ξένους