Πανηγυρισμοί Ζελένσκι για τα F-16: Σήμερα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ρωσία θα χάσει αυτόν τον πόλεμο

Πανηγυρισμοί Ζελένσκι για τα F-16: Σήμερα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ρωσία θα χάσει αυτόν τον πόλεμο
epa10811485 Ukrainian President Volodymyr Zelensky speaks to crowds in front of the Danish Parliament in Copenhagen, Denmark, 21 August 2023. Ukrainian President Volodymyr Zelensky and his wife Olena Zelenska are in Denmark on a two-day visit. The US has given the green light for NATO allies to supply the American-manufactured F-16 warplanes to Ukraine and Denmark announced on 20 August that the country will supply jets to Ukraine. EPA/Mads Claus Rasmussen DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαιρέτισε ως «ιστορική» την απόφαση της Ολλανδίας και της Δανίας να προμηθεύσει την Ουκρανία με 61 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα από την Κοπεγχάγη πεπεισμένος ότι η Ρωσία θα χάσει τον πόλεμο, την επομένη της ανακοίνωσης της Δανίας και της Ολλανδίας ότι θα εξοπλίσουν με μαχητικά αεροσκάφη F-16 τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Σήμερα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ρωσία θα χάσει αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο πλήθος που συγκεντρώθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο.

«Το ουσιαστικό, αυτό που αποδεικνύουμε με την νίκη μας, με την συνεργασία μας, μαζί, αποδεικνύουμε ότι η ζωή έχει αξία, ότι οι άνθρωποι μετράνε. Η ελευθερία είναι σημαντική, η Ευρώπη είναι σημαντική», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε ως «ιστορική» την απόφαση της Ολλανδίας και της Δανίας να προμηθεύσει την Ουκρανία με 61 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Επισκέφθηκε τις δύο χώρες για να επιθεωρήσει τα αεροσκάφη που το Κίεβο ζητά αδιάκοπα από την εισβολή της Μόσχας για να πολεμήσει κατά των ρωσικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: