Πάνω από 60 εκατ. δολάρια για το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Πάνω από 60 εκατ. δολάρια για το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Θεωρείται ως το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε μετά το Cullinan των 3.106 καρατίων

Πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια ζητά ο CEO της εταιρεία που ανακάλυψε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία.

“Δεν το έχω πει καν στη γυναίκα μου” σημείωσε ο William Lab, διευθύνων σύμβουλος της Lucara Diamond Corporation, η οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως ανακάλυψε διαμάντι 1.111 καρατίων. “Οι υπολογισμοί των ειδικών ξεπερνούν τα 60 εκατ. δολάρια”.

Η ανακάλυψη του διαμαντιού επηρέασε τη βιομηχανία των διαμαντιών, αξίας 80 δισ. δολαρίων. Η πέτρα τύπου IΙa, η οποία είναι λίγο μικρότερη από ένα μπαλάκι του τένις, θεωρείται ως το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε μετά το Cullinan των 3.106 καρατίων που βρέθηκε στη Ν. Αφρική το 1905 και κόπηκε προκειμένου να στολίζει το βρετανικό βασιλικό στέμμα.

Τα εν λόγω διαμάντια μπορούν να πωληθούν μέχρι και 60.000 δολάρια/καράτι, αν και ο Lab ελπίζει πως η κατάσταη του διαμαντιού θα αυξήσει την τιμή του. Ο πρώτος εργάτης της Lucara που άγγιξε το διαμάντι ήταν ο μόνος εν ζωή άνθρωπος στον πλανήτη που έχει διαχειριστεί ένα διαμάντι πάνω από 1.000 καράτια.

Ο William Lab, ο οποίος απέρριψε πρόταση πάνω από 40 εκατ. δολάρια, δήλωσε πως η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου για την επίδειξη του διαμαντιού, καθώς και με το Discovery Channel, το οποίο ενδιαφέρεται να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τον πολύτιμο λίθο.