Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις της Puma, με «πλάτη» από την αμερικανική αγορά

Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις της Puma, με «πλάτη» από την αμερικανική αγορά
epa03309696 (FILE) A file photo dated 18 February 2009 showing the logo of the German shoes and sportswear company Puma, Nuremberg, Germany, 18 February 2009. Shares in Puma slumped more than 5 per cent 19 July 2012 after the German sports goods group issued a surprise profit warning amid weak consumer demand in Europe. Germany's second-biggest sports goods maker said its first-half net profit fell by about 13 per cent. It now expects revenue this year will grow at a mid single-digit rate, instead of its previously forecast high single-digit rate. EPA/DANIEL KARMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πωλήσεις των trendy terrace και skate styles Palermo και Suede XL επιταχύνονται από μήνα σε μήνα.

Οι πωλήσεις της Puma για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, βοηθούμενες από τη ζήτηση για τα ρετρό παπούτσια της και την επιστροφή στην ανάπτυξη στην περιοχή της Αμερικής.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η γερμανική εταιρεία, οι -προσαρμοσμένες σε συνάλλαγμα- πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 2,10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα 2,1 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Η ζήτηση για ρετρό στυλ παπουτσιών, όπως το «terrace», βοήθησε στην ενίσχυση των πωλήσεων των εμπορικών σημάτων αθλητικών ειδών όπως η Puma και η αντίπαλός της Adidas, σε μια εποχή που ο τομέας έχει πληγεί από την ασθενέστερη καταναλωτική ζήτηση και τα υπερβολικά αποθέματα.

«Βλέπουμε ήδη ότι οι πωλήσεις των trendy terrace και skate styles Palermo και Suede XL επιταχύνονται από μήνα σε μήνα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Άρνε Φράιντ σε δήλωσή του.

Η περιοχή της Αμερικής κατέγραψε θετική αύξηση των πωλήσεων για πρώτη φορά σε τέσσερα τρίμηνα, ανέφερε η εταιρεία, αυξάνοντας κατά 1% στα 790 εκατ. ευρώ, με τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν διαδοχική βελτίωση.

Ενώ οι συνεργάτες λιανικής εξακολουθούν να επεξεργάζονται τα αυξημένα επίπεδα αποθεμάτων, η εταιρεία αναμένει περαιτέρω βελτίωση το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αναφερόμενες πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν κατά 3,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την ισοτιμία να πλήττει τις πωλήσεις σε ευρώ κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στο τρίμηνο.

Η χονδρική πώληση της Puma υποχώρησε κατά 2,9% σε συναλλαγματικές διαφορές και διαμορφώθηκε σε 1,61 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com