Παπανδρέου: Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι κατάκτηση που δεν πρέπει να χαθεί

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετ α τετ Τσίπρα-Παπανδρέου στο Μαξίμου - O πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό» την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Για περισσότερες από 2 ώρες συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου, εξερχόμενος του Μαξίμου, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει τα κεκτημένα της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό» το να μείνει η Ελλάδα όρθια και τόνισε ότι θα στηρίξει και ο ίδιος, όποιον παλεύει για αυτό το σκοπό.

Σημείωσε ότι πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε ένα κράτος δικαίου και να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα της χώρας.

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου
Είχα την  ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην Ελλαδα, την ΕΕ και διεθνώς. Οι θέσεις μου και οι θέσεις του κινήματος είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα που ζούμε.

Πατριωτικός σκοπός είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρησει μια σημαντική κατάκτηση. Τη θέση της μέσα στον πυρήνα της Ευρωζώνης. Είναι μια κατακτηση που δεν πρέπει να χαθεί. Θα θέλαμε όμως μια προοδευτική Ευρώπη και γι’ αυτή την Ευρώπη παλέψαμε, παλεύουμε και θα παλεύουμε.

Είμαστε αναγκασμένοι να προασπίσουμε και το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι χρειάζεται να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πολλές που αρχίσαμε το 2009 αλλά έμειναν στη μέση.

Μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα της χώρας ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους ένα κράτος δικαίου. Αυτός είναι ένας πατριωτικός στόχος και θα βοηθήσουμε όποιον έχει αυτό το στόχο.

Πηγή: News247