Παπανδρέου: Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα

Παπανδρέου: Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην εκδήλωση. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου διοργάνωσε το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής στην αίθουσα Αίγλη στην Πάτρα. Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνο για τις ψήφους.

 

Την υποψηφιότητά του με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα ενόψει των επερχόμενων εκλογών ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κι εκείνα που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να του έχει προτείνει θέση Επιτρόπου στην Κομισιόν εάν κερδίσει τις εκογές.

«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ συντηρητικό χώρο, που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κομμάτι, ενώ για την προσχώρηση και υπουργοποίηση των κ. Μωραΐτη και Τόλκα σημείωσε ότι ήταν λάθος τους.

Παρόλα αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανοιχτός στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις εκλογές, που όπως εκτίμησε θα τις χάσει, καλώντας τον «να αξιολογήσει τα λάθη του, να κάνει την αυτοκριτική του γιατί συγκάλυψε τον καραμανλισμό, είχε προσωπική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Καμμένο και εδώ είμαστε» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος επίσης στη Ν.Δ. είπε ότι δεν της έχει καμιά εμπιστοσύνη γιατί δεν έχει θετική εμπειρία από τη διακυβέρνηση Σαμαρά, ενώ δεν βλέπει να αναγνωρίζει τα λάθη της και προσπαθεί να προστατέψει τον πρώην ηγέτη της.