Παπανδρέου στο CNBC: Είμαστε στο χείλος της καταστροφής, έντιμη συμφωνία τώρα

Παπανδρέου στο CNBC: Είμαστε στο χείλος της καταστροφής, έντιμη συμφωνία τώρα

«Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν θυσιαστεί» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνέντευξη στο CNBC έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και πρέπει να υπάρξει τώρα έντιμος συμβιβασμός.

«Φαίνεται πως μια ακόμη μια φορά είμαστε κοντά στο χείλος της καταστροφής και θα είναι πραγματικά κρίμα αν οι συζητήσεις αποτύχουν. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν θυσιαστεί. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και όλα αυτά για μείνουμε στο ευρώ, να έχουμε μια κάποια πρόσβαση στις αγορές και να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Επομένως, πιστεύω πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι και οι δύο πλευρές να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δουλέψουν για ένα συμβιβασμό, έναν έντιμο συμβιβασμό έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσουμε μπροστά σε μια βιώσιμη λύση. Πρέπει και οι δύο πλευρές να δείξουν ευελιξία» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Για να βρεθεί λύση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πώς οι δανειστές δεν πρέπει να ζητήσουν άλλες περικοπές και η ελληνική κυβέρνηση, από τη μεριά της πρέπει να δεσμευτεί πως θα προχωρήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ένα βιώσιμο κράτος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στο CNBC πως ένα Grexit θα ήταν μεγάλο λάθος, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να αποφευχθεί αυτή η  πιθανότητα.

«Το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Δεν έδωσαν εντολή στην παρούσα κυβέρνηση για να αποχωρήσει από το ευρώ ή να κηρύξει χρεοκοπία. Μπορεί, σε κάποια φάση, να χειροκρότησαν τη σκληρή στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, αλλά στο τέλος επιθυμούν μια συμφωνία».

Για να καταλήξει: «Είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά νομίζω ακόμη και του πρωθυπουργού να ξεπεράσει τους στενούς περιορισμούς του κόμματός του και να αναζητήσει έναν έντιμο συμβιβασμό και ελπίζω πως αυτό θα συμβεί».