PAPPAS elevators: Ένα πρότυπο κέντρο καινοτομίας ανελκυστήρων

PAPPAS elevators: Ένα πρότυπο κέντρο καινοτομίας ανελκυστήρων

Εμπιστοσύνη σε Έλληνες μηχανικούς και αισιόδοξο βλέμμα στο εξωτερικό!

Η PAPPAS elevators αντιμετώπισε την κρίση όπως λίγες εταιρείες στη χώρα μας. Με μια επένδυση που ξεπέρασε το 1,4 εκατ. € τα τελευταία τρία χρόνια, δημιούργησε ένα διαμάντι καινοτομίας, ένα Πρότυπο Κέντρο Καινοτομίας Ανελκυστήρων στην Ελληνική αγορά, το PAPPAS Innovation Center (PiC). Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ανελκυστήρων “προηγμένης ασφάλειας & ευκολίας” και η άμεση διάθεσή τους σε χώρες του εξωτερικού.

Κόντρα στις τάσεις που θέλουν την υψηλή τεχνολογία και μαζική παραγωγή να είναι χαρακτηριστικά άλλων χωρών, η PAPPAS elevators ήδη λειτουργεί στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο κέντρο έρευνας, σχεδιασμού, παραγωγής και συναρμολόγησης ανελκυστήρων, που θα ζήλευαν οι γίγαντες του χώρου. Το PAPPAS Innovation Center, έκτασης 5.600τμ, στηρίζεται σε τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) από Έλληνες μηχανικούς, διαθέτει τρεις πύργους δοκιμών προσομοίωσης πραγματικού τετραώροφου κτιρίου, σύγχρονα εργαστήρια R&D, προηγμένους χώρους ποιοτικού ελέγχου και παραγωγής. Ήδη το πρώτο ελληνικό και πετυχημένο δημιούργημα, είναι η σειρά “Proton”, η πρώτη “modular” σχεδίαση ανελκυστήρα. Mια καινοτόμος λύση «Plug and Play», που μειώνει το χρόνο εγκατάστασης του ανελκυστήρα κατά τουλάχιστον 20%, εκμηδενίζοντας παράλληλα τα σφάλματα κατά την τοποθέτηση και λειτουργία του.

Το εγχείρημα κρατά τη σημαία της ελληνικής επιχειρηματικότητας ψηλά στις αγορές του εξωτερικού. Η PAPPAS elevators έχει ήδη διεισδύσει σε περισσότερες από 10 χώρες, όπως Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Αραβικές χώρες κλπ, επιτυγχάνοντας το 2014 τριπλασιασμό του τζίρου εξαγωγών έναντι του 2013. Παράλληλα, η εταιρεία προβλέπει αντίστοιχη ανάπτυξη και για το 2015, διαμορφώνοντας τις πωλήσεις εξωτερικού σχεδόν στο 25% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Ο Γιάννης Ε. Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της PAPPAS elevators δήλωσε, “Κάθε οργανισμός αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε στη χώρα μας. Εμείς επιλέξαμε να επενδύσουμε στο εγχώριο ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι διαθέτει κορυφαίας κλάσης μηχανικούς, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου καινοτομίας ανελκυστήρων και τη διάθεσή τους στο εξωτερικό. Αισθανόμαστε ήδη υπερήφανοι, διότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει να εμπιστεύονται τα καινοτόμα προϊόντα μας, συνεργάτες από ώριμες αγορές όπως Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ. Συνεχίζουμε με αδιάλειπτο πείσμα να αξιοποιούμε την εφευρετικότητα που διαθέτει ο Έλληνας, όταν βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, και να κυνηγάμε το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να μεταφέρουμε με ασφάλεια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη”.