Παρά τα αυξημένα έσοδα η Coinbase εξακολουθεί να ζει στον Χειμώνα των Κρυπτονομισμάτων

Παρά τα αυξημένα έσοδα η Coinbase εξακολουθεί να ζει στον Χειμώνα των Κρυπτονομισμάτων
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία παρουσιάζει ζημίες 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022.

του Leo Schwartz

Η Coinbase εξέπληξε τους επενδυτές την Τρίτη με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, αναφέροντας καθαρά έσοδα 605 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων 588 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρά το χάσμα στις προσδοκίες, τα έσοδα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να είναι σημαντικά μειωμένα σε ετήσια βάση, με μείωση 76% σε σύγκριση με τα καθαρά έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2021 και μείωση 57% σε σύγκριση με τα συνολικά καθαρά έσοδα ολόκληρου του έτους 2021.

Στην επιστολή προς τους μετόχους της, η Coinbase απέδωσε τη δύσκολη χρονιά στις συνολικές τάσεις στον κλάδο, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να μειώνεται κατά 64% ή περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2022. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός όγκος συναλλαγών του ανταλλακτηρίου μειώθηκε κατά 50% σε σύγκριση με το 2021.

«Για να δηλώσω το προφανές, το 2022 ήταν μια χρονιά-πρόκληση για την αγορά κρυπτονομισμάτων και τα έσοδα από τις συναλλαγές μας», έγραψε η Coinbase στην επιστολή προς τους μετόχους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία μοιράστηκε και κάποιες θετικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης εμπορικής δραστηριότητας σε σύγκριση με το 2020, πριν από την ιστορική ανοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων, καθώς και τις συνεργασίες της με κορυφαίες εταιρείες όπως η BlackRock. Σύμφωνα με την επιστολή, περίπου το 25% των 100 μεγαλύτερων αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου έχουν εγγραφεί στην Coinbase, σε αντίθεση με μόνο ένα μικρό αριθμό στα τέλη του 2020.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022 απέδωσε επίσης καλύτερα αποτελέσματα από το προηγούμενο τρίμηνο, με τα καθαρά έσοδα να αυξάνονται κατά 5%, παρά την κατάρρευση του ανταγωνιστή FTX και το επακόλουθο σοκ στις αγορές κρυπτονομισμάτων το Νοέμβριο.

Τα έσοδα από τόκους συνεχίζουν να αυξάνονται για την Coinbase, με την εταιρεία να αναφέρει έσοδα 182,2 εκατομμυρίων δολαρίων, από 101,8 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022 και μόλις 7,6 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Αυτή η άνοδος μπορεί να αποδοθεί στην επικερδή συνεργασία της Coinbase με την Circle για τη δημιουργία του stablecoin USD Coin, με τις δύο εταιρείες να μοιράζονται τα έσοδα που δημιουργούνται από τα αποθεματικά ισοδύναμα σε δολάρια που υποστηρίζουν τα νομίσματα. Με τα επιτόκια να εκτινάσσονται στα ύψη, το USDC έχει αποδειχθεί ένα φωτεινό σημείο εν μέσω της πτωτικής αγοράς.

Παρά τα βήματα προς τα εμπρός, ο όγκος συναλλαγών της Coinbase συνεχίζει να μειώνεται τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους θεσμικούς επενδυτές και οι καθαρές ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – 557 εκατομμύρια δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με κέρδη 840 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και συνολικές ζημίες 2,625 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 δεν ξεκίνησε πολύ καλά για την εταιρεία. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Coinbase ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε διακανονισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για παραλείψεις στο πρόγραμμα συμμόρφωσής της, αν και οι ειδικοί επαίνεσαν τις προσπάθειες της εταιρείας να ακολουθήσει τους κανόνες, σε αντίθεση με αποτυχημένους ανταγωνιστές όπως η FTX. Μια εβδομάδα αργότερα, η Coinbase ανακοίνωσε ότι απολύει το 20% του προσωπικού της.

Η κυκλοφορία του NFT της Coinbase δέχτηκε επίσης πλήγμα με την αποχώρηση του επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας Surojit Chatterjee, που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, οδηγώντας στον τερματισμό του προγράμματος NFT στις αρχές Φεβρουαρίου. Τα δεδομένα έδειξαν ότι ο όγκος συναλλαγών 24 ωρών για τα NFT της Coinbase κυμάνθηκε γύρω στα 100 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άλλο προϊόν της Coinbase βρίσκεται σε κίνδυνο, με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να στραφεί εναντίον του προγράμματος staking κρυπτονομισμάτων Kraken, το οποίο οδήγησε στην ακύρωση της υπηρεσίας. Η επιθετική ενέργεια της ρυθμιστικής αρχής έρχεται σε μια στιγμή που η Coinbase συνεχίζει την πορεία της εν μέσω του Χειμώνα των Κρυπτονομισμάτων. Ο Brian Armstrong υποσχέθηκε να υπερασπιστεί το πρόγραμμα staking κρυπτονομισμάτων στο δικαστήριο εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στραφεί εναντίον της επικερδούς προσφοράς της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: