«Παραλία, ήλιος και θάλασσα σε ευνοϊκές τιμές»

«Παραλία, ήλιος και θάλασσα σε ευνοϊκές τιμές»

Αυστριακές εταιρείες εξυμνούν τις ομορφιές της χώρας μας και συστήνουν αγορές κατοικίας. 

Οι Αυστριακοί εξυμνούν τις ομορφιές της Ελλάδας και συστήνουν στους πολίτες τους να επισκεφθούν την χώρα μας και να πραγματοποιήσουν αγορές . Εταιρεία έρευνας της τουριστικής αγοράς αναφέρει σχετικά: «οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες που υπόσχονται ήλιο, παραλία και θάλασσα σε ευνοϊκές τιμές», ενώ παροτρύνει τους Αυστριακούς να αγοράσουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως μια καλή επένδυση.

The Best New Hotels

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι τιμές για εξοχικά διαμερίσματα και κατοικίες στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ χαμηλά και ήδη με 80.000 ευρώ μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του για ιδιόκτητο ακίνητο στην αγαπημένη χώρα των διακοπών του, θα πρέπει όμως να είναι προσεκτικός κατά την αγορά και να ενημερωθεί ως προς το ισχύον νομικό πλαίσιο, αν και δεν υπάρχουν περιπλοκές, όπως σημειώνεται, καθώς η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Υπάρχουν «κελεπούρια» στην Ελλάδα. Τρέξτε να αγοράσετε!”

Ιδιαίτερα προβάλλονται τα πλεονεκτήματα αγοράς εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη, που προσφέρεται για κάτι τέτοιο καθώς είναι «ο απόλυτος προορισμός για διακοπές στη Μεσόγειο» και ολοένα και περισσότεροι από τους λάτρεις της Ελλάδας επενδύουν με την αγορά κατοικίας στο συγκεκριμένο νησί, όπου η προσφορά σε τέτοια ακίνητα είναι τεράστια.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ήδη με 125.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει στα βόρεια της Κρήτης άνετο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων με θέα στη θάλασσα και πισίνα, ενώ για ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων στη Νότια Κρήτη θα πληρώσει μόνον 100.000 ευρώ και στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνονται, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, όλα τα τέλη, οι φόροι για τη μεταβίβαση και η αμοιβή του δικηγόρου.

O τουρισμός περνάει από το στομάχι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, προπάντων από φορολογικά έσοδα, καθώς δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και ως εκ τούτου τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά ενός ακινήτου, εξοικονομώντας μέχρι και 25% της τιμής, την οποία με διαπραγμάτευση μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο.