Μαζικότατη η συμμετοχή στις εκλογές της ΝΔ – Ξεπερνούν τις 325.000 οι ψηφοφόροι

Μαζικότατη η συμμετοχή στις εκλογές της ΝΔ – Ξεπερνούν τις 325.000 οι ψηφοφόροι

Παράταση και πέραν των 8 μ.μ. για τη ψηφοφορία. Οι ψηφοφόροι σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, καθώς οι ψηφοφόροι σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα. Η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα, ενώ όπου υπάρχουν ψηφοφόροι η διαδικασία θα συνεχίζεται και πέραν των 8 μ.μ.

Σαμαράς: Ενότητα για να βάλουμε τέλος σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση Ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγο του προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα . Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα που θα πρέπει να υπάρξει την επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά παράταξη. «Στόχος είναι η ενότητα προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικα. Μπακογιάννη: Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο δυνατό κόμμα Από το εκλογικό κέντρο πέρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη για να ψηφίσει τον νέο Πρόεδρο του κόμματος.

Μήνυμα Πλακιωτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Παράταξης μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».

Ψήφισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

“Καλημέρα! Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά! Σημερα παίρνετε τις τύχες της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Ελάτε να ψηφίσετε!”, έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Αύριο, όλοι μαζί, κάνουμε ακόμα πιο μεγάλη την Νέα Δημοκρατία!  Το μήνυμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, στο Twitter.

«Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για ημέρα γιορτής για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι φίλοι του κόμματος παίρνουν σήμερα τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους και τόνισε πως αυτο που θα συμβεί ειναι σημαντικό και για τον τόπο συνολικά. «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα. Το 2016 θα ειναι καλή χρονια για τη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι φίλοι και οι υποστηρικτές της ΝΔ θα δώσουν ένα καθαρό αποτέλεσμα ώστε η εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή» υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Αισιόδοξος ότι οι φίλοι και οι υποστηρικτές της ΝΔ θα δώσουν ένα καθαρό αποτέλεσμα ώστε η εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δηλώσεις του στην Real News. Προσθέτει, ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό για τον β΄γύρο. Σημειώνει δε ότι «δεν πιστεύω σε συμμαχίες και συμφωνίες που γίνονται ερήμην των πολιτών και υποκρύπτουν συναλλαγές. Πιστεύω ότι το καθαρό αποτέλεσμα που θα δώσουν με την ψήφο τους οι Νεοδημοκράτες θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε άμεσα, αφενός στην οργανωτική μας ανασυγκρότηση και αφετέρου, μέσα από έναν ανοικτό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της, στην διατύπωση μίας νέας προγραμματικής πρότασης κι ενός νέου πολιτικού αφηγήματος». Για το θέμα της συναίνεσης με την κυβέρνηση ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι «κυβερνητική συνεργασία χωρίς κοινούς στόχους, αρχές, προτάσεις, σεβασμό, πολιτικό πολιτισμό και ήθος δεν μπορεί να υπάρξει. Ως αξιωματική αντιπολίτευση όμως, θα στηρίζουμε ότι πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και θα καταψηφίζουμε ό,τι θεωρούμε ότι βλάπτει την χώρα και την κοινωνία».

«Σήμερα γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστλος Τζιτζικώστας ο οποίος ψήφισε στις 10:00 το πρωί στο Βελλίδειο Συνδριακό Κέντρο. «Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Οι Νεοδημοκράτες και οι φίλοι της ΝΔ πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε για ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Για μία παράταξη σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει την χώρα από την σημερινή κυβέρνηση.

Στο εκλογικό κέντρο Αμαρουσίου βρέθηκε, λίγο πριν πάει να ψηφίσει, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

Δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου για τις εκλογές της ΝΔ

Εντυπωσιακή χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της ΝΔ. Ο Επίτροπος ψήφισε στην Κηφισιά και επεσήμανε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, μέλος της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κομμάτων, σήμερα με αυτή την διαδικασία αλλάζει σελίδα, αλλάζει κεφάλαιο».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «πριν από λίγα χρόνια είχα πάρει αυτή την πρωτοβουλία και ειλικρινά χαίρομαι σήμερα που η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται ως μια από τις σημαντικότερες δημοκρατικές παρατάξεις, όπου τον τελευταίο και τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο κόσμος της».

Διαβάστε ακόμη: Tι πρέπει να ξέρουν όσοι ψηφίζουν για αρχηγό της ΝΔ