Παρέμβαση Θάνου στην υπόθεση Βγενόπουλου

Παρέμβαση Θάνου στην υπόθεση Βγενόπουλου
O πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος μιλά στη σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα: «Προσφυγή της Marfin Investment Group σε διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της επένδυσής της στην Λαϊκή Τράπεζα», Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει προσωπικά την πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Πειθαρχική έρευνα διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στα χέρια της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου ήρθε λίγες μέρες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης σχετικά με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου  και τις καταγγελίες του επιχειρηματία περί «ενορχηστρωμένης» διαδικασίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατονόμασε.

Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει αυτοπροσώπως η κ. Θάνου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα με αποτέλεσμα να θέσει την επίμαχη δικογραφία στο αρχείο.

Της αρχειοθέτησης ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου. Αυτές οι αναφορές ήταν και η αφορμή για την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους η υπόθεση Βγενόπουλου, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση συναφών αδικημάτων.