Παραιτείται το αφεντικό της Honda

Παραιτείται το αφεντικό της Honda

Αλλαγή φρουράς στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από 6 χρόνια.

 

Ο CEO της Honda, Ito Takanobu (αριστερά) ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του τον προσεχή Ιούνιο. Διάδοχός τους θα είναι ο μέχρι πρότινος διευθυντής της εταιρείας, Takahiro Hachigo (δεξιά).

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δεν συνδέει τους λόγους της κίνησης αυτής με τα πρόσφατα προβλήματα σε κάποια από τα οχήματα της.

Η Honda επανεκτίμησε το στόχο κερδών της για τον Ιανουάριο, ρίχνοντας προς τα κάτω τις προσδοκίες για ετήσιο καθαρό κέρδος της τάξης του 5%. Επιπλέον, τον περασμένο μήνα της επεβλήθη πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων για μη ενημέρωση των αμερικανικών αρχών για πληροφορίες ατυχημάτων.

Ο Ito είχε ξεκινήσει να εργάζεται στην Honda το 1978 και ανέβηκε τα σκαλοπάτια της εταιρικής διοικητικής δομής έως ότου διορίστηκε στην κεφαλή της το 2009. Επέβλεψε τις αλλαγές στην κατασκευαστική δομή της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο, εγκαθιστώντας νέες παραγωγικές βάσεις σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως τη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Κίνα.

Ο Hachigo είναι κι εκείνος αρκετά χρόνια στην εταιρεία, ξεκινώντας να εργάζεται το 1982 ως μηχανικός. Η εξέλιξή του ήταν σημαντική, καθώς βρέθηκε στο τιμόνι της επίβλεψης των δραστηριοτήτων της Honda σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα.

Οι διοικητικές αλλαγές αναμένουν το πράσινο φως των μετόχων για να προχωρήσουν, όμως αυτό θα οριστικοποιηθεί τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση για αυτήν την αλλαγή στο τιμόνι της εταιρείας έγινε μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, με τη μετοχή της να κλείνει με πτώση 1%.