Παρίσι: Νεκροί οι δράστες της ομηρίας στο Μπατακλάν – Πάνω από 100 οι νεκροί

Παρίσι: Νεκροί οι δράστες της ομηρίας στο Μπατακλάν – Πάνω από 100 οι νεκροί
epa05023938 Wounded people are evacuated outside the scene of a hostage situation at the Bataclan theatre in Paris, France, 14 November 2015. Dozens of people have been killed in a series of attacks in the French capital Paris, with a hostage-taking also reported at a concert hall. EPA/YOAN VALAT

Για περισσότερους από 100 νεκρούς κάνει λόγο το γαλλικό πρακτορείο μετά την επίθεση στον συναυλιακό χώρο. 

Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία νεκροί είναι πλέον οι δύο δράστες που κρατούσαν ομήρους στο θέατρο Μπατακλαν στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων σε επτά σημεία παράλληλα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού τερματίστηκε και οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, μεταδίδει και το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, αλλά και ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δεκάδες νεκροί, ενώ το γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς. Στο σημείο έφτασαν ο Φρασνουά Ολάντ και ο Μανουέλ Βαλς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία πραγματοποιεί επιχείρηση στο συναυλιακό κέντρο, όπου ένοπλοι πήραν ομήρους ανοίγοντας πυρ στον αέρα και φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Σύμφωνα με τους αυτόπτες που επικαλείται το Ρόιτερς, ακούστηκαν πέντε αλλεπάλληλες εκρήξεις και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Στο Μπατακλάν βρισκόταν πριν την επίθεση σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Οι όμηροι ήταν περίπου 100.