Το Πάσχα στα ελληνικά νησιά σε ένα διάγραμμα

Το Πάσχα στα ελληνικά νησιά σε ένα διάγραμμα

Η Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε νησιώτικους προορισμούς το Πάσχα του 2014.

Ποια νησιά είναι πρώτα σε κρατήσεις την περίοδο του Πάσχα; Πόση είναι η αύξηση στις κρατήσεις των εισιτηρίων; Η Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε νησιώτικους προορισμούς το Πάσχα του 2014. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρώτη στις προτιμήσεις για φέτος είναι η Τήνος ενώ ακολουθούν η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, και η Σύρος.

Οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρουσίασαν μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με την περίοδο του Πάσχα το 2013, ενώ, σημαντική αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου ένας στους πέντε Έλληνες έκλεισε τα ακτοπλοϊκά του εισιτήρια από φορητή συσκευή (18% των συνολικών κρατήσεων) μια αύξηση του 7% σε σχέση με το 2013.

Οι τιμές έχουν κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, με την μέση τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για 2 άτομα μετ’ επιστροφής να κυμαίνεται το 2014 στα 139€ από 141€ το 2013. Ωστόσο, μια μικρή μείωση της τάξεως του 1,4% να παρατηρείται για την φετινή περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: Πως θα αμειφθούν όσοι εργαστούν στις αργίες του Πάσχα