ΠΑΣΟΚ: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται η χώρα

ΠΑΣΟΚ: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται η χώρα

Θα απολογηθούν για το τρίτο μνημόνιο και τα ψέματα, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της αλλά αυτό δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ως λευκή επιταγή, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ όπου συζητούνται οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ακέραια την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται η χώρα και το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας, τόνισε η Φώφη Γεννηματά και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «αφέθηκε έξι μήνες στις καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα απολογηθούν για τα 14 δισ. μέτρα, για το 3ο μνημόνιο, για τα ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμφωνία είπε ότι κατοχυρώθηκε το ιστορικό κεκτημένο της χώρας, δηλαδή η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Συμβάλαμε καθοριστικά, αποτρέψαμε ελπίζω το Grexit, την ύστατη στιγμή, αποφύγαμε μια άτακτη χρεοκοπία και μια απόλυτη καταστροφή», σημείωσε.

Όσο για τη συζήτηση περί εκλογών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν φοβάται εκλογές και πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο αν χρειασθεί κάτι τέτοιο.

Όμως, ανέφερε αυτές οι μεθοδεύσεις έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού γιατί στην Ευρώπη ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και εθνικο-λαϊκιστικά κόμματα καραδοκούν να αρπάξουν μια δεύτερη ευκαιρία για Grexit.