Πέφτουν οι υπογραφές Τέρνα – Intrakat για τον φράχτη στον Έβρο

Πέφτουν οι υπογραφές Τέρνα – Intrakat για τον φράχτη στον Έβρο
Το έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου.

Θέμα ολίγων ωρών είναι η υπογραφή της σύμβασης για το νέο τμήμα του φράχτη του Έβρου. Πηγές με γνώση αναφέρουν στο Fortune Greece ότι οι υπογραφές για το έργο, που έχει αναλάβει να εκτελέσει η κοινοπραξία ΤέρναIntrakat και είναι προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, πρόκειται να «πέσουν» αύριο Παρασκευή.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου το σχέδιο σύμβασης του οποίου ενέκρινε το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 21 Φεβρουαρίου, συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την ανάθεση του έργου, καθώς ο χρόνος και τα γεγονότα πιέζουν. Σημείωσε δε ότι το καλοκαίρι η στάθμη του ποταμού πέφτει και τα μεταναστευτικά ρεύματα εντείνονται.

Το έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

To τμήμα που θα κατασκευαστεί είναι μήκους 35 χιλιομέτρων από την επέκταση των 140 χιλιομέτρων του αποτρεπτικού εμποδίου στον Έβρο, επέκταση που κρίθηκε αναγκαία με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Η επέκταση του υπάρχοντος αποτρεπτικού εμποδίου σε Α’ φάση, σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ του οικισμού «Ψαθάδες» Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου και το οποίο αποτελεί το πρώτο κομμάτι από τα συνολικά 140 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: