Πέγκυ Αντωνάκου: Έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό στον ευρύτερο τομέα τεχνολογίας στην Ελλάδα

Πέγκυ Αντωνάκου: Έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό στον ευρύτερο τομέα τεχνολογίας στην Ελλάδα
Η Πέγκυ Αντωνάκου έδωσε μεγάλη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με διεθνή έρευνα υπάρχει πολύ μεγαλο κανό στον τομέα αυτό, με περισσότερες από 90 εκατ.θέσεις εργασίας διεθνώς, στην στην 7η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, General Manager Southeast Europe της Google συζήτησε με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief του Fortune Greece, για το πόσα μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στη χώρα μας και αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε ψηφιακές δεξιότητες, στο πλαίσιο των εργασιών της 7ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών που θα πραγματοποιείται σήμερα ζωντανά στο King George.

«Έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό στον ευρύτερο τομέα τεχνολογίας στην Ελλάδα», ανέφερε η Πέγκυ Αντωνάκου, General Manager Southeast Europe της Google, μιλώντας στο 7η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, επισημαίνοντας ότι η Google μέσω του προγράμματος Grow Greek with Google έχει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στην χώρα μας.

Έδωσε μεγάλη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με διεθνή έρευνα υπάρχει πολύ μεγαλο κανό στον τομέα αυτό, με περισσότερες από 90 εκατ. θέσεις εργασίας διεθνώς.

«Να προϋποθέτουν συγκεκριμένες ψηφιακές δεξιότητες που δεν υπάρχουν». Στην Ελλλάδα είπε η κυρία Αντωνάκου μέσω πρωτοβουλιών της Google τα τελευταία δύο χρόνια εκπαιδεύτηκαν ψηφιακά περισσότερα από 50.000 άτομα.

Μίλησε, επίσης, για τη σημασία της εκπαίδευσης που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά πρότυπα, δίνοντας ως παράδειγμα προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης έξι μηνών που δίνουν δυνατότητα κατάρτισης σε γνωστικά αντικείμενα από την αρχή, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για την εξέλιξη ενός εργαζόμενου ή ακόμη και ενός ανέργου.

Αναφέρθηκ, τέλος, στο ρόλο των εταιριών τεχνολογίας σε ουσιαστικά ζητήματα όπως της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Google μέσω νέων εργαλείων δίνει στους πολίτες ευκαιρίες να βλέπουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από αποφάσεις τους όπως τα ταξίδια που κάνουν (τι αποτύπωμα αφήνουν), την διαμονή που επιλέγουν κλπ.

Παρακολουθήστε live την 7η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, powered by Fortune Greece εδώ.