Πέντε «κρυφά» χαρακτηριστικά του Snapchat που δεν γνωρίζετε

Πέντε «κρυφά» χαρακτηριστικά του Snapchat που δεν γνωρίζετε

Άγνωστες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να χειρίζεστε καλύτερα από οποιονδήποτε την υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων.

H δημοφιλής υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων είναι διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο που πιθανώς να χρησιμοποιείτε.

Σε αντίθεση με το Facebook και το Twitter, το Snapchat σας προσφέρει μία μινιμαλιστική οθόνη κάμερας με μερικές εικόνες στις γωνίες, ενώ δεν υπάρχουν ενημερώσεις ή μενού να σας χαιρετίζουν ή να σας καθοδηγούν. Παρ’ όλα αυτά, τα αμέτρητα χαρακτηριστικά του κοινωνικού δικτύου σας ωθούν να το ερευνήσετε και να καταλάβετε πως λειτουργεί μόνοι σας.

Αυτό σημαίνει ότι το Snapchat δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να το μάθει κανείς. Είτε είστε νέος στο δίκτυο είτε ξέρετε να το χειρίζεστε άψογα παρακάτω ακολουθούν πέντε tips που θα σας βοηθήσουν να γίνεται ειδικοί στην υπηρεσία μηνυμάτων:

Ζωγραφίστε με περισσότερα χρώματα

Πατήστε στο εικονίδιο με το μολύβι στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης και διαλέξτε ένα χρώμα, το οποίο θα σας επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικές αποχρώσεις για να ζωγραφίσετε πάνω σε ένα snap. Αφού ανοίξετε την παλέτα χρωμάτων, σύρετε το δάχτυλό σας από το μπαρ χρωμάτων προς τα άκρα της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες επιλογές όπως το μαύρο, το λευκό και το γκρι.

Προσθέστε περισσότερα από ένα φίλτρα στο snap

Βρίσκεστε ανάμεσα στην επιλογή δυο φίλτρων; Προσθέστε και τα δυο! Αρχικά επιλέξτε ένα φίλτρο και στη συνέχεια, κρατώντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω στην οθόνη, σύρετε το άλλο δάχτυλο από αριστερά προς τα δεξιά ξανά για να προσθέσετε ένα δεύτερο φίλτρο.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία νυχτερινής κάμερας

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα snap σε σκοτεινό περιβάλλον, όπως σε ένα νυχτερινό μπαρ τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιλογή νυχτερινής λειτουργίας. Μόλις το επιλέξετε ένα εικονίδιο μισοφέγγαρου θα εμφανιστεί στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αν δεν εμφανίζεται όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, καλύψτε την κάμερα του τηλεφώνου με το χέρι σας για να το ενεργοποιήσετε.

Αλλάξτε το emoji που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα του φίλου σας

Στη λίστα των φίλων σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα ονόματα έχουν ένα emoji δίπλα τους, όπως ένα μωρό, ένα χαμογελαστό πρόσωπο, ή μια καρδιά. Εάν όμως θέλετε να το αλλάξετε, πατήστε σο εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης (το γνωστό φάντασμα), στη συνέχεια πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, μετά στη Διαχείριση και στις Πρόσθετες Υπηρεσίες. Έπειτα πατήστε το Friend Emojis προκειμένου να επεξεργαστείτε όποιο emoji επιθυμείτε.

Δημιουργήστε ένα Story από λίστες (Playlists)

Μερικές φορές μπορεί να μη θέλετε να παρακολουθήσετε όλες τις ιστορίες που έχει αναρτήσει κάποιος φίλος σας, αλλά μόνο μερικές από αυτές. Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο του φίλου σας, δίπλα στο όνομά του. Έτσι η φωτογραφία τους θα μετατραπεί σε έναν μωβ κύκλο με ένα λευκό σημάδι, που δείχνει ότι έχει προστεθεί στη λίστα αναπαραγωγής σας. Όταν τελειώσετε, πατήστε το μωβ κουμπί αναπαραγωγής στο κάτω μέρος της οθόνης για να δείτε τη λίστα.