Περισσότερα από 100 ελληνικά κρασιά στο roadshow του Enterprise Greece στη Γερμανία

Περισσότερα από 100 ελληνικά κρασιά στο roadshow του Enterprise Greece στη Γερμανία

Βερολίνο και Αμβούργο γεύστηκαν τα προϊόντα 20 ελληνικών οινοποιείων.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece πραγματοποίησε, στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017, roadshow του ελληνικού κρασιού στο Αμβούργο και το Βερολίνο, στο οποίο συμμετείχαν 20 ελληνικά οινοποιεία. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και δύο σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του από τον Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine), στα οποία παραβρέθηκαν συνολικά 100 επαγγελματίες του χώρου.

Κατά τη διάρκεια του roadshow, συνολικά 228 Γερμανοί εισαγωγείς, διανομείς, χονδρέμποροι και λιανέμποροι, εστιάτορες, σομιελιέ και δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερα από 100 κρασιά από τα συμμετέχοντα οινοποιεία, να συναντηθούν με τους παραγωγούς και να ενημερωθούν για τον τρύγο του 2017 και τα νέα προϊόντα.

Ο Γιάννης Καρακάσης ΜW δήλωσε: «Το ελληνικό κρασί ακολουθεί σταθερά μία ανοδική πορεία σε όλες τις αγορές του κόσμου. Με την παρουσία μας εδώ δείχνουμε, πρώτον, ότι η Γερμανία είναι εξαιρετικά σημαντική για τις εξαγωγές του ελληνικού οίνου και δεύτερον, θέτουμε τις βάσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον».