Πέθανε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Πέθανε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισκέφτηκε το περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην περιοχή του Εσταυρωμένου Ηρακλείου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ιδρύματος και τους εργαζόμενους και συζήτησαν τα προβλήματα που καταγράφονται. Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ βρισκόταν στην παραλία Χιλιαδού και έχασε τη ζωή του την ώρα που κολυμπούσε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

O Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996) ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2001 ως το 2004 στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Το 2006 έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ. Στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το 2009 ως το 2010, ενώ από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 ήταν διοικητής του ΙΚΑ.