Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ

Ο Πατριάρχης των Ροκφέλερ, ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ έφυγε πλήρης ημερών στο σπίτι του στο Ρocantico Hills της Νέας Υόρκης.

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρεσβύτερος της οικογένειας των Ροκφέλερ στο σπίτι του Ρocantico Hills της Νέας Υόρκης. Ο εγγονός του Τζον Ντ.Ροκφέλερ που ίδρυσε τον πετρελαϊκό κολοσσό Standard Oil, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 12 Ιουνίου 1915, δημιούργησε τον μεγαλύτερο τραπεζικό κολοσσό παγκοσμίως.

Το 1952 έγινε αντιπρόεδρος της Chase National Bank μεγαλομέτοχος της οποίας ήταν ο πατέρας του και έγινε πρόεδρος το 1960.

Σπούδασε στο Χάρβαρντ στο London School of Economics και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το 1950 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα οικονομικά. Εργάστηκε στο γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Φιορέλο Λαγκουάρντια και στο υπουργείο Άμυνας.

Το 1955 προχώρησε στη συγχώνευση της Chase National με την Bank of Manhattan, σε μια κίνηση που γέννησε τον τραπεζικό όμιλο που είναι σήμερα γνωστός ως JPMorgan Chase Bank. Το 1969 βρίσκει τον Ροκφέλερ διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.

Το 1940 παντρεύτηκε τη Μάργκαρετ -Πέγκυ- Μακ Γκραθ με την οποία έζησε μαζί 56 χρόνια αποκτώντας 2 γιους και τέσσερις κόρες.

Ο Ροκφέλερ ανέπτυξε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο ωστόσο για πολλούς αποτέλεσε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα καθώς είχε εμπλοκή σε πολλές γεωπολιτικές επιλογές των ΗΠΑ.

(Φωτογραφία: AP Photo/Richard Drew, File)

Πηγή: news247.gr