Παίζετε Pokemon Go; Έτσι θα κερδίζετε τις μάχες πιο εύκολα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tips και συμβουλές για το πιο εθιστικό παιχνίδι των τελευταίων ετών.

Του Γιάννη Τσιούλη

Το Pokémon Go είναι η τελευταία viral μανία από τον κόσμο του gaming που συνδυάζει την τεχνολογία του AR (Augmented Reality) με τον κόσμο των Pokémon και καλεί όλο τον κόσμο να γίνει συλλέκτες και εκπαιδευτές Pokémon.

Η εφαρμογή που αύξησε την αξία της Nintedo κατά 7 δις δολάρια σε μία εβδομάδα και πλέον οι χρήστες της περνούν περισσότερο χρόνο σε αυτή από το Facebook ή το Snapchat έχει ένα βασικό κανόνα. Ποιος είναι αυτός; Να περπατήσετε πολύ όπου και αν βρίσκεστε και με το κινητό στο χέρι για να μαζέψετε όσα περισσότερα Pokémon μπορείτε, να τα εξελίξετε και εν συνεχεία να γίνετε γυμναστές σε διάφορα γυμναστήρια Pokémon που υπάρχουν διάσπαρτα στην πόλη.

Εδώ έγκειται και το βασικό πρόβλημα. Το Pokémon είναι υπέροχο και εθιστικό παιχνίδι, αλλά για να μπορείς πραγματικά να θριαμβεύσεις σε αυτό και να κερδίσεις μάχες απέναντι στα άλλα Pokémon και εκπαιδευτές του με πολύ ελεύθερο χρόνο, πρέπει να περπατάς με τις ώρες στην πόλη ή στους αγρούς σε αναζήτηση των πιο σπάνιων και δυνατών από τα 150 Pokémonπρώτης γενιάς που έχει η εφαρμογή. Πράγμα που είναι φύσει αδύνατο αν διατηρείς μια full time δουλειά και ισορροπημένη ζωή και δεν θες να χάσεις φίλους, γνωστούς και συγγενείς που δεν ασπάζονται τη δική σου αγάπη για τα Pokémon.

pokemon collage

Όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας ότι όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια, έτσι οι developers του παιχνιδιού ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό το γνωμικό και να δικαιώσουν όλους εσάς που αγαπάτε το Pokémon, αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε άπειρα χιλιόμετρα και να χάσετε ύπνο ή δουλειά. Τι σημανεί αυτό πρακτικά; Κάθε Pokémon που έχετε ανήκει σε ένα ή δύο από τους τύπους Pokémon  που υπάρχουν (Bug / Dragon / Electric / Fairy / Fighting / Fire / Ghost / Grass / Ground / Ice / Normal / Flying / Poison / Psychic / Rock / Water / Steel / Dark) και κάτω από τις επιθέσεις που διαθέτουν έχουν ένα από τους παραπάνω χαρακτηριστικούς τύπους για να ξέρετε το είδος της.

Πώς αυτό θα σας φανεί χρήσιμο; Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα συγκεκριμένες επιθέσεις έχουν διπλάσιο αντίκτυπο σε κάποια είδη Pokémon και είναι όπως έχετε ήδη παρατηρήσει από την εμπειρία σας όταν μάχεστε είναι «Super Effective». Άλλες πάλι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές ή δεν έχουν καθόλου αντίκτυπο στη μάχη. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν αντί να χαλάτε όλο το Stardust σας για να εξελίσσετε με μανία τα Pokémon σας για να μεγαλώσει το CP (Combat Power) τους είναι όταν βρίσκετε σε μία μάχη να διαλέγετε το κατάλληλοPokémon απέναντι στον αντίπαλό σας για να τον νικήσετε, γιατί το Type τουPokémon ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ CP. Στο διάγραμμα από κάτω μπορείτε να διαβάσετε ποιοι τύποι Pokémon υπερτερούν και ποιοι υστερούν σε μία ενδεχόμενη μάχη.

pokemon go chart pinakasΜην κουράζεστε λοιπόν περισσότερο. Απλά να έχετε στο μυαλό σας το παραπάνω διάγραμμα όταν επιλέγετε Pokémon για να μονομαχήσετε και σίγουρα το να έχετε τουλάχιστον ένα από κάθε τύπο όπως βλέπετε βοηθά. Καλή διασκέδαση.

Πηγή: instyle.gr