Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο σύμφωνα με το TripAdvisor;

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο σύμφωνα με το TripAdvisor;

Kορυφαίο στον κόσμο το γαλλικό εστιατόριο Maison Lameloise, ενώ στην δεκάδα βρίσκεται και το αθηναϊκό Funky Gourmet.

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος TripAdvisor αποτελεί εδώ και καιρό «ευαγγέλιο» για όσους επισκέπτονται -είτε για διακοπές ή για δουλειά- για πρώτη φορά μια περιοχή όπου δεν έχουν ξαναβρεθεί στο παρελθόν. Η δυνατότητα που παρέχει σε χρήστες να γράψουν την κριτική τους για ένα ξενοδοχείο, ένα καφέ ή ένα εστιατόριο που επισκέφτηκαν, έχει στην κυριολεξία «σώσει» ταξιδιώτες που δεν γνωρίζουν τα «στέκια», αλλά θέλουν να περάσουν όσο το δυνατόν πιο όμορφα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή.

Το TripAdvisor, λοιπόν, εξέδωσε σήμερα την καθιερωμένη λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Με βάση τις κριτικές των πελατών τους, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου ανακηρύχθηκε το Maison Lameloise στη Βουργουνδία της Γαλλίας.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση της «Επιλογής των Ταξιδιωτών για τα Καλύτερα Εστιατόρια Παγκοσμίως» βρίσκονται το Colicchio & Sons Main Dining Room της Νέας Υόρκης και το Le Cinq στο Παρίσι, ενώ στην πρώτη δεκάδα φιγουράρει και το αθηναϊκό εστιατόριο, Funky Gourmet

Η λίστα συντάσσεται με βάση τον αριθμό των κριτικών που έχουν γραφτεί πρόσφατα από τους πελάτες των εστιατορίων, το συνολικό όγκο των κριτικών και το πόσες από αυτές έδωσαν θετική βαθμολογία στο εστιατόριο, διευκρίνισε η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του TripAdvisor Χέιλι Κόουλμαν.

Δείτε ακόμη: Lonely Planet: Οι δέκα προορισμοί που αξίζουν τα λεφτά τους για το 2014

Το Funky Gourmet βρίσκεται στην 6η θέση παγκοσμίως, μετά τα El Celler de Can Roca, στη Χιρόνα της Ισπανίας και το Caprice του Χονγκ Κονγκ, και στην 4η στην Ευρώπη. Την πρώτη δεκάδα στον κόσμο συμπληρώνουν τα La Manoir Aux Quat’Saisons (Βρετανία), Cum Quibus (Ιταλία), Voila Bistrot (Βραζιλία) και Passion (Δομινικανή Δημοκρατία).

Αναλυτικά η λίστα:

1. Maison Lameloise, Chagny, Γαλλία

2. Colicchio and Sons Main Dining Room, Νέα Υόρκη

3. Le Cinq, Παρίσι, Γαλλία

4. El Celler de Can Roca, Χιρόνα, Ισπανία

5. Caprice, Χονγκ Κονγκ

6. Funky Gourmet, Αθήνα

7. Le Manoir Aux Quat’Saisons, Γκρέιτ Μίλτον, Μεγ. Βρετανία

8. Cum Quibus, Σαν Τζιμινιάνο, Ιταλία

9. Voila Bistrot, Παρατί, Βραζιλία

10.Passion by Martin Berasategui, Paradisus Palma Real, Δομινικανή Δημοκρατία