Ποια κινητά πούλησαν περισσότερο τον Απρίλιο

Ποια κινητά πούλησαν περισσότερο τον Απρίλιο

Samsung εναντίον Apple. Ποιος βγήκε νικητής;

Παρά την περιορισμένη διανομή συσκευών, μια σχετικά μέτρια εκστρατεία μάρκετινγκ και την πολυπλοκότητα της κυρτής οθόνης, οι αποστολές των συσκευών Galaxy S6 της Samsung ξεπέρασαν αυτές του Galaxy S5 κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και έχουν σχεδόν καταφέρει να φτάσουν εκείνες του iPhone της Apple 6 και 6 Plus.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την εταιρεία ερευνών Counterpoint, η Samsung έστειλε μέσα σε τρεις εβδομάδες 10.000.000 συσκευές S6 σε λιανοπωλητές, τον Απρίλιο, έξι εκατομμύρια από τις οποίες πουλήθηκαν.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να είχαν πουληθεί περισσότερες συσκευές Galaxy S6 εάν δεν υπήρχαν προβλήματα με τις προμήθειες », δήλωσε ο Neil Shah της Counterpoint. «Αλλά είναι σε καλό δρόμο ώστε να γίνουν πιο δημοφιλείς από την βασική έκδοση κινητών της εταιρείας» συμπλήρωσε.

Για ακόμα μια χρονιά η Apple με το iPhone 6 και 6 Plus 6 παρέμεινε Νο 1 και Νο 2 στις πωλήσεις smartphones στον κόσμο, με 51% υψηλότερες αποστολές από ό, τι το iPhone 5S και 5C, σύμφωνα με την έρευνα.

«Η σειρά Samsung Galaxy S6 έχει την ευκαιρία να γίνει το κορυφαίο smartphone σε πωλήσεις και να ξεπεράσει τα μοντέλα της Apple, εάν τα θέματα της παραγωγής είχαν λυθεί», σημειώνει ο Peter Richardson – υπεύθυνος της έρευνας. «Οι πιθανότητες να το κάνουν, όμως, είναι λίγες καθώς το αγοραστικό κοινό δεν έχει υπομονή σε μια αγορά με πολλές εναλλακτικές λύσεις», συμπληρώνει.