Ποια λειτουργία του Snapchat προσπαθεί συνεχώς να αντιγράψει το Facebook

Ποια λειτουργία του Snapchat προσπαθεί συνεχώς να αντιγράψει το Facebook

Το ένα πράγμα για το οποίο δείχνει πραγματικά να ζηλεύει το Facebook από το Snapchat, το εφάρμοσε με επιτυχία στο Instagram. 

Τα αυτό-καταστρεφόμενα μηνύματα είναι μια λειτουργία με την οποία το Facebook πειραματίζεται συνεχώς. Ο τεχνολογικός κολοσσός των 365 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους 1.7 δισεκατομμύρια χρήστες και την κυρίαρχη θέση στον χώρο της διαφήμισης παγκοσμίως, θέλει συνεχώς και κάτι παραπάνω. Το ένα πράγμα για το οποίο δείχνει πραγματικά να ζηλεύει, είναι για την επιτυχία που έχουν τα εφήμερα μηνύματα στο Snapchat.

Μπορεί να πει κανείς ότι το Facebook, δείχνει να φθονεί το Snapchat, καθώς είναι πολλές οι φορές που έχει προσπαθήσει να μιμηθεί τον ανταγωνιστή του. Το πιο πρόσφατο πείραμα που έχει γίνει σχετικά με τα μηνύματα είναι η λειτουργία «Messenger Day» η οποία δοκιμάζεται στην Πολωνία. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τους φίλους τους, παρέχοντας ποικιλία από φίλτρα και αυτοκόλλητα που μπορούν να εφαρμόσουν πάνω σε αυτά. Τα εν λόγω μηνύματα, αυτό-διαγράφονται μετά από 24 ώρες, όπως συμβαίνει και με τα Snapchat Stories. Μια πηγή από την ομάδα του Facebook, δήλωσε στο TechChrurch ότι το διάσημο μέσο, «Τρέχει διάφορα μικρά projects στην Πολωνία, ως δοκιμές, που σχετίζονται με το ανέβασμα οπτικών αναρτήσεων» αλλά δεν είχε κάτι να ανακοινώσει σχετικά.

Το  Facebook, πολύ συχνά δοκιμάζει διάφορες λειτουργίες χωρίς ποτέ να τις εφαρμόζει ευρέως.

Η εφήμερη φύση των Snapchat Stories, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας, καθώς οι χρήστες, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι αυτά που αναρτούν, σύντομα θα αυτό-σβηστούν, αισθάνονται πολύ λιγότερο άγχος σε σχέση με ένα post που σκέφτονται να ανεβάσουν στο Twitter ή το Facebook.

Το Messenger Day, σημειωτέον, είναι η  πέμπτη ή έκτη προσπάθεια του Facebook που μιμείται τα Snapchat Stories. Πρόσφατα, λάνσαρε τη λειτουργία των Instagram Stories, που είναι λίγο πολύ το ίδιο: φωτογραφίες ή βίντεο, με επιλογή επεξεργασίας με φίλτρα και προσθήκης λέξεων και sticker πάνω σε αυτά τα οποία αυτό-καταστρέφονται σε 24 ώρες.

Κάποιοι λένε ότι αυτή η λειτουργία απογείωσε το Instagram και αποκαθήλωσε το Snapchat!