Ποιοί άνθρωποι μας κάνουν ευτυχισμένους… στο Facebook;

Ποιοί άνθρωποι μας κάνουν ευτυχισμένους… στο Facebook;
Photo:

Η νέα εφαρμογή θα «φιλτράρει» για εσάς τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη θετική επίδραση επάνω σας. 

Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι, λέγανε οι παλιοί και αυτό ισχύει πλέον και για τους διαδικτυακούς φίλους. Έρευνες έχουν δείξει πως όσα γράφουν οι φίλοι σας στο Facebook έχουν αντίκτυπο και στα δική σας συναισθήματα και «κοινωνική» αντίδραση.

Και επειδή στη ζωή μας χρειαζόμαστε μόνο χαρούμενους ανθρώπους, μια ειδική εφαρμογή δημιουργήθηκε για να εντοπίσει αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη θετική επίδραση επάνω μας. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πιο χαρούμενοι διαδικτυακοί φίλοι μας;

Κοινοί φίλοι, φίλοι που έχουμε τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και τα άτομα με τα οποία φωτογραφιζόμαστε πιο πολύ μαζί – όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα περάσουν μέσα από τα φίλτρα της εφαρμογής . Στη συνέχεια οι 25 πρώτοι της λίστας, θα εξεταστούν ως προς τις συνήθειες τους, απορρίπτοντας εκείνους που έχουν λιγότερες από 10 δημοσιεύσεις αλλά και εκείνου που έχουν κάνει «ιδιωτικά» τα status updates τους.

Χρησιμοποιώντας τις ίδιες συγκριτικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και στην έρευνα για το πόσο ευτυχισμένους μας κάνει το Facebook, το σύστημα συγκρίνει εκατοντάδες θετικές και αρνητικές λέξεις , αγνοώντας εντελώς τον σαρκασμό αλλά με πολύ υψηλά ποσοστά συσχέτισης του γραπτού μηνύματος με τα συναισθήματα. Το μοναδικό αρνητικό; Δεν λαμβάνει υπόψιν τα likes.

Σε λίγο θα ξέρουμε, λοιπόν, αν τα πιο κοντινά μας άτομα είναι αυτά που μας κάνουν τελικά ευτυχισμένους.

Διαβάστε ακόμα:

Τι ξέρει τελικά το Facebook για σας;

Πόσο χρόνο σπαταλήσατε στο Facebook;

Αυτοί που προσπάθησαν να γίνουν αφεντικά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ