Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία

Καταρρίφθηκε ουκρανικό μαχητικό κοντά στον τόπο συντριβής του μοιραίου Boeing - Έτοιμο να αυξήσει τη βοήθεια προς τη χώρα το ΝΑΤΟ.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε έναν αγρό έπειτα από μια ισχυρή έκρηξη και αφού ο πιλότος του πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του.

Το επεισόδιο αυτό εκτυλίχθηκε κοντά στη Γντανίβκα, περίπου 40 χλμ. ανατολικά του Ντονέτσκ, κοντά στον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ της Malaysia Airlines την 17η Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, το NATO εμφανίζεται έτοιμο να αυξήσει τη βοήθεια που χορηγεί στο Κίεβο έναντι της «επιθετικότητας» της Ρωσίας, που οφείλει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ανατολικά ουκρανικά σύνορα και να σταματήσει την συγκαλυμμένη επέμβασή της στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν στο Κίεβο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

“Η Ρωσία συνεχίζει να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία” και “να υποστηρίζει τους αυτονομιστές”, υποστήριξε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο, και προσέθεσε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines την 17η Ιουλίου δείχνει «τις συνέπειες αυτής της ανεύθυνης υποστήριξης».

“Η ελευθερία και το μέλλον της Ουκρανίας δέχονται επίθεση”, είπε ο Ράσμουσεν. “Η υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστές συνεχίζεται. Έχει ενταθεί σε ό,τι αφορά την κλίμακά της και το πόσο εξελιγμένη είναι”, συνέχισε.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr