Ποιο είναι το μέλλον των αστέρων της Yahoo;

Ποιο είναι το μέλλον των αστέρων της Yahoo;
Photo:

Κάποιοι ήδη αναζητούν τρόπο να φύγουν.

Η Yahoo ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να προσλάβει αστέρες των μέσων ενημέρωσης όπως η Κέιτι Κούριτς, ο Τζο Ζι, και ο Ντέιβιντ Πογκ.

Τι θα συμβεί μ’ αυτούς τώρα που η Yahoo πρόκειται να εξαγοραστεί από τη Verizon; Η σύντομη απάντηση είναι: κανείς δεν ξέρει.

Και ακόμα κι αν ξέρει η ίδια η Verizon, δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Όμως, πολλοί συντάκτες λένε ότι αναμένουν περικοπές, δεδομένης της αλληλοεπικάλυψης μεταξύ της Yahoo και της AOL – εταιρεία που ήδη βρίσκεται στα χέρια της Verizon.

Και κάποια μεγάλα ονόματα πίσω από τα brands της Yahoo ήδη αναζητούν τρόπο να φύγουν. Βραχυπρόθεσμα, «τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι», επισημαίνει ένας από τους μιντιακούς αστέρες της εταιρείας. «Μακροπρόθεσμα, όμως, κανένας δεν είναι ασφαλής».

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ το πρώτο τρίμηνο του 2017, και η Yahoo «θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα» μέχρι τότε, ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.

Ήδη, πάντως, έχουν προκύψει οι πρώτες αναχωρήσεις εν μέσω μιας μακράς περιόδου αβεβαιότητας και υποβολής προσφορών. Η γνωστή makeup artist Μπόμπι Μπράουν έφυγε τον περασμένο Φεβρουάριο, ύστερα από δύο χρόνια παραμονής στην αρχισυνταξία του Yahoo Beauty.

Την ίδια στιγμή, έχουν υπάρξει απολύσεις σε διάφορους τίτλους της Yahoo. Τα αποκαλούμενα «ψηφιακά περιοδικά» της εταιρείας γύρω από τη γαστρονομία, την υγεία, τα ταξίδια, και το αυτοκίνητο έκλεισαν.

Πλέον, η ιστοσελίδα καλύπτει μόνο τις κατηγορίες «ειδήσεις», «αθλητικά», «οικονομία» και «lifestyle».

Η Yahoo έχει συγκεντρώσει πολλούς συντάκτες, παραγωγούς, και άλλο προσωπικό που εργάζεται στα media brands της, συμπεριλαμβανομένων και γνωστών δημοσιογράφων όπως οι Μάικλ Ισίκοφ, Λίζα Μπέλκιν και Ματ Μπάι.

Ο Πογκ, πρώην τεχνολογικός συντάκτης των New York Times, είναι ο ιδρυτής του Yahoo Tech, ενώ ο Ζι, πρώην creative director του Elle, είναι η αρχισυντάκτρια του Yahoo Style. Εντωμεταξύ, εκπρόσωπος τύπου της Yahoo δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει την ανάπτυξη «ισχυρών συνεργειών μεταξύ της Verizon και της Yahoo».