Ποιος είναι απόλυτος προορισμός γι’ αυτό το καλοκαίρι;

Ποιος είναι απόλυτος προορισμός γι’ αυτό το καλοκαίρι;
Photo:

Το ελληνικό νησί που ξεπέρασε σε δημοτικότητα την Ιταλία και την Ισπανία.

Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα κατάφερε να αφήσει πίσω της τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες κοιτάνε με επιφύλαξη την Ελλάδα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, σε ότι έχει να κάνει με τις διακοπές η επιλογή είναι μία. Αιγαίο και πάλι Αιγαίο.

To Κάπρι της Ιταλίας, αλλά και χώρες όπως η Πορτογαλία και η Τουρκία «έμειναν» να κοιτάνε τη… Σαντορίνη.

Πιο αναλυτικά, το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της Trivago με ποσοστό δημοτικότητας 87% καθιστώντας τη Σαντορίνη ως τον απόλυτο προορισμό γι αυτό το καλοκαίρι.
Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων ξανά η Ελλάδα και για μια ακόμα φορά η Σαντορίνη, και πιο συγκεκριμένα η Οία, με ποσοστό δημοτικότητας 86%.

Στην έκτη θέση συναντάμε ξανά τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά (84%), ενώ στην όγδοη θέση είναι η Μύκονος, το ποσοστό δημοτικότητας της οποίας φθάνει στο 83%.

Η λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών κλείνει με το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω συναντάμε τα μαγευτικά Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στην δημοτικότητα των προορισμών με βάση τις κριτικές των χρηστών του site αλλά και σε 150 διαφορετικά booking sites. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτής της λίστας είναι οι προορισμοί να διαθέτουν τουλάχιστον 5.000 κριτικές χρηστών από όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 60 ξενοδοχεία ανά προορισμό.

Κορρές: Από τη Σαντορίνη και την ελληνική γη, στο εξωτερικό

TripAdvisor: Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Το ελληνικό νησί που θα γίνει ο νούμερο ένα προορισμός της Ευρώπης

Οι δεκατρείς λόγοι που οι Κυκλάδες είναι παράδεισος