Κορρές: Από τη Σαντορίνη και την ελληνική γη, στο εξωτερικό

Κορρές: Από τη Σαντορίνη και την ελληνική γη, στο εξωτερικό

Στις διεθνείς αγορές στοχεύει η νέα σειρά προϊόντων της εταιρείας, που προέκυψε από τη συνεργασία με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Νέα σειρά προϊόντων, βασισμένη στην ποικιλία σταφυλιού, Ασύρτικο Σαντορίνης, λανσάρει η  εταιρεία Κορρές, έπειτα από τη συνεργασία της με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Στο πλαίσιο του εξαγωγικού προσανατολισμού της εταιρείας, τα νέα φυσικά, ποιοτικά, με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα και χαρακτηριστικού design προϊόντα Κορρές θα προωθηθούν στις διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αυστραλία, και αναμένεται να συμβάλουν στη διάδοση της μοναδικότητας της ελληνικής φύσης, και ειδικότερα της Σαντορίνης.

Η νέα σειρά προϊόντων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω το μερίδιο της Κορρές σε μία προϊοντική κατηγορία του χαρτοφυλακίου της που το 2013 κατέγραψε σημαντική αυξητική πορεία, σημειώνοντας πέντε φορές μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης συγκριτικά με την πορεία της συνολικής αγοράς προϊόντων σώματος στο κανάλι του φαρμακείου (2013, πωλήσεις σε αξίες σύμφωνα με στοιχεία της IMS Hellas).

Εδώ και καιρό η εταιρεία Κορρές σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει εντοπίσει τις καταλληλότερες περιοχές για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων που διακρίθηκαν βάσει της μοναδικότητας της δράσης τους. Στη διαδικασία αυτή ελήφθησαν υπόψη πολλαπλές παράμετροι, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, τεχνικές πολλαπλασιασμού, αποδόσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας.

Στις επιλεγμένες περιοχές η Κορρές συνεργάζεται, υπό όρους συμβολαιακής γεωργίας, με τοπικούς παραγωγούς/βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, παρέχοντας εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη όπου απαιτείται.

Παραδείγματα συμπράξεων σε αυτό το πλαίσιο είναι με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Αγρινίου, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς, κ.α. Η επεξεργασία των φυτικών υλών, που προκύπτουν από αυτές τις συνεργασίες, γίνεται στη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα Εκχυλίσεως στις εγκαταστάσεις Κορρές.

Σε αυτό το πλαίσιο προέκυψε και η συνεργασία με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, η οποία ιδρύθηκε το 1947, προκειμένου να προστατευτούν τα οικονομικά συμφέροντα των παραγωγών αγροτικών προϊόντων της Σαντορίνης. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνων στο νησί και αριθμεί σήμερα εγγεγραμμένα μέλη το 100% των παραγωγών, εκ των οποίων τα 1.300 μέλη είναι ενεργά. Η κατασκευή νέου οινοποιείου το 1992 και η επένδυση σε εξοπλισμό και εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό συντέλεσαν στην ανάπτυξή της και την επιτυχημένη πορεία της Ένωσης εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Κορρές: Αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα το 2013

Ο Κορρές μπαίνει στη Λατινική Αμερική μέσω της Avon

Κορρές: Από το Παγκράτι στο Ρίο