Πυρά του στρατού κατά διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη

Πυρά του στρατού κατά διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ο στρατός άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων «κόκκινων πουκαμίσων» σε μια τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διαμαρτυρίες στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ μετά το σημερινό πραξικόπημα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

Ο στρατός έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα ηγετικό στέλεχος των ακτιβιστών, οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, ο Ταναούτ Ουισαϊντίτ.

Εξάλλου ανώτερος αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters λίγο μετά το σημερινό πραξικόπημα ότι ο στρατός θα αποστείλει στρατιώτες και οχήματα για να απομακρύνουν και να συνοδεύσουν τους διαδηλωτές μακριά από τις τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες.

«Θα στείλουμε στρατιώτες και οχήματα για να βοηθήσουν τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν όλες τις τοποθεσίες διαμαρτυρίας», δήλωσε ο στρατηγός Τιρασάι Νακουανίτ στο Ρόιτερς.

Φιλοκυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν διαμαρτυρίες σε τοποθεσίες εντός και γύρω από την Μπανγκόκ.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα είχε αναλάβει τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε στρατιωτικό νόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr