Πίτσα χωρίς γλουτένη προωθεί γνωστή αλυσίδα

Πίτσα χωρίς γλουτένη προωθεί γνωστή αλυσίδα

Η Pizza Hut θα προσφέρει πίτσα μόνο με 150 θερμίδες το κομμάτι.

Η λέξη «γλουτένη» έγινε περισσότερο γνωστή την τελευταία τετραετία και από τότε έχει γίνει «μόδα».

Τι είναι, όμως, η γλουτένη; Πρόκειται για τη κύρια πρωτεΐνη τον γνωστότερων δημητριακών και αποτελείται από την γλιαδίνη και τη γλουτενίνη . Αποτελούν το 80% της πρωτεΐνης του σιταριού, δηλαδή κάποιος θα την συναντήσει σε όλες τις μορφές του σιταριού (πλιγούρι, σκληρό, το σιμιγδάλι, φάρο κ.ά.) καθώς και στο κριθάρι και τη σίκαλη.

Κάποιοι άνθρωποι, περίπου το 1% του πληθυσμού πάσχουν από κοιλιοκάκη και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να επεξεργαστεί τη γλουτένη.

Είτε, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, είτε σε αυτούς που απλά θέλουν να την αποφεύγουν – η Pizza Hut έχει τη λύση.

Μια πίτσα χωρίς γλουτένη.

Από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, η αλυσίδα θα προσφέρει σε 2.400 από τα 6.300 καταστήματα την gluten-free pizza. Με το ένα κομμάτι πίτσα με τυρί και πεπερόνι να έχει περίπου 150-170 θερμίδες.

Η εταιρεία θα αναμετρηθεί με την αντίπαλη αλυσίδα, την Domino’s, η οποία παρείχε στους πελάτες πίτσα χωρίς γλουτένη – η οποία όμως δεν ήταν κατάλληλη για τα άτομα με κοιλιοκάκη επειδή κατασκευαζόταν στον ίδιο πάγκο με τα υπόλοιπα προϊόντα ζύμης. Για να εξασφαλίσει την αξιοπιστία των προϊόντων της, η Pizza Hut συνεργάζεται με την Udi’s (ψωμί χωρίς γλουτένη) και το κέντρο ενημέρωσης The Gluten Intolerance Group.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας η ομάδα που θα παρασκευάζει την πίτσα χωρίς γλουτένη θα εργάζονται σε διαφορετικό πάγκο κοπής, ειδικά κατασκευασμένο και θα ακολουθούν όλους τους κανόνες υγιεινής.

Διαβάστε ακόμα: Ένα e-shop δίχως καθόλου γλουτένη