Πληρώστε τους φόρους σας ή ξεχάστε το διαβατήριό σας

Πληρώστε τους φόρους σας ή ξεχάστε το διαβατήριό σας
U.S. passports are arranged for a photograph in New York, U.S., on Tuesday, April 23, 2013. A court challenge by federal immigration agents seeking to block President Barack Obama?s deferred-deportation initiative will probably succeed, a judge said. Photographer: Victor J. Blue/Bloomberg via Getty Images

Όσοι χρωστούν στο αμερικανικό δημόσιο περισσότερα από 50.000 δολάρια θα κάνουν καιρό να ξαναχρησιμοποιήσουν το διαβατήριό τους.

Σε ισχύ θα τεθεί από τον Ιανουάριο νομοθεσία οι οποία αφορά σε Αμερικανούς φορολογούμενος που χρωστούν περισσότερα από 50.000 δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο. Βάσει των όσων έχει ψηφίσει το Κογκρέσο, η αμερικανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει τα διαβατήρια των εν λόγω φορολογούμενων ή να τους αρνηθεί την έκδοση καινούριων.

Ο νόμος ψηφίστηκε στο πλαίσιο ενός νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητόδρομων. Η επιτροπή για τη φορολογία εκτιμά ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής με αυτόν τον τρόπο θα αποφέρει περισσότερα από 398 εκατομμύρια στα έσοδα από την φορολογία σε διάστημα δεκαετίας.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, δεν είναι ακόμη γνωστός ο αριθμός των φορολογούμενων που αφορά η διάταξη, ωστόσο σημειώνεται πως η χρήση του διαβατηρίου είναι απαραίτητη για τους Αμερικανούς για σειρά δραστηριοτήτων και συναλλαγών με το εξωτερικό.