Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός μεγιστάνας που “φλέρταρε” με τον Μάικλ Τζόρνταν για την απόκτηση των Χόρνετς

Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός μεγιστάνας που “φλέρταρε” με τον Μάικλ Τζόρνταν για την απόκτηση των Χόρνετς
(FILES) In this file photo taken on January 24, 2020 former NBA star and owner of Charlotte Hornets team Michael Jordan looks on as he addresses a press conference ahead of the NBA basketball match between Milwaukee Bucks and Charlotte Hornets at The AccorHotels Arena in Paris. - Retired NBA legend Michael Jordan is in talks to sell his majority stake in the NBA's Charlotte Hornets, but no deal is imminent, ESPN reported on March 16, 2023. The deal would see Jordan sell the largest stake in the club to Hornets minority shareholder Gabe Plotkin and Atlanta Hawks minority owner Rick Schnall, with Jordan expected to keep a minority stake in the Hornets, unnamed sources told ESPN. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Photo: AFP
Πρόκειται για τον Στιβ Αποστολόπουλο, γόνο επιχειρηματικής οικογένειας με περιουσία που αποτιμάται στα 3.9 δισ. δολάρια.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο Μάικλ Τζόρνταν επιθυμεί να πουλήσει τις μετοχές του στους Σάρλοτ Χόρνετς, όπου κατέχει την πλειοψηφία, έχουν ακουστεί πολλά ονόματα υποψήφιων μνηστήρων. Ωστόσο, το βασικό όνομα που απασχολεί τα μεγάλα αθλητικά δίκτυα ενημέρωσης είναι αυτό του Ελληνοκαναδού δισεκατομμυριούχου του Στιβ Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται να είχε επαφές με τον θρύλο του NBA, όμως οι συζητήσεις τους δεν ευοδόθηκαν και έτσι ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας φαίνεται ότι στρέφει αλλού το ενδιαφέρον του. Όπως αναφέρει το ESPN βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του πλεοψηφικού πακέτου των μετοχών των Ουάσιγκτον Κομάντερς του NFL. Σύμφωνα με το Forbes η αξία του franchise εκτιμάται στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ιδιοκτήτες των Κομάντερς Dan και Tanya Snyder ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πουλήσουν την ομάδα τον Νοέμβριο.

Το όνομα του Στιβ Αποστολόπουλου λοιπόν, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αθλητικών κύκλων τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την ζωή του και την οικογένειά του να βγαίνουν στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια του Ελληνοκαναδού κροίσου

Ο Στιβ Αποστολόπουλος είναι γιος του, Ανδρέας Αποστολόπουλου, με καταγωγή από την Καλαμάτα. Το 1969 ο πατέρας του αποφάσισε να αφήσει πίσω του την Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Φθάνοντας στον Καναδά, ο Ανδρέας Αποστολόπουλος άλλαξε πολλές δουλειές για να επιβιώσει: εργάσθηκε σε εργοστάσιο με πλαστικές σακούλες, ως θυρωρός και ως επιστάτης. Συγκεντρώνοντας κάποια χρήματα άρχισε να επενδύει σε μικρές εταιρείες, και τελικά ίδρυσε την εταιρεία real estate Triple Group of Companies με έδρα το Τορόντο. Μετά τον θάνατό του πέρασε στα χέρια του γιου του Στιβ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ έχει άλλα δύο αδέλφια, τους Πίτερ και Τζιμ.

Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος είχει χαρακτηριστεί από μέλη της οικογένειας και φίλους ως ένας ευγενικός άνθρωπος με καλό επιχειρηματικό ένστικτο.

“Προέρχομαι από οικογένεια επιχειρηματιών και πάντα βλέπαμε μπροστά” Στιβ Αποστολόπουλος

Ένας από τους γιους του, ο Τζιμ Αποστολόπουλος, περιέγραψε τον πατέρα του ως κάποιον που πάντα βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, που ήταν προσεκτικός με τα χρήματά του και που εργαζόταν σκληρά για να κάνει την οικογένειά του ευτυχισμένη. Τηρούσε πάντα τον λόγο του, και έμαθε στους γιους του να τους αντιμετωπίζουν όλους ισότιμα.

«Η κληρονομιά που αφήνει δεν είναι μόνο για την ελληνοκαναδική κοινότητα, αλλά για όλους τους μετανάστες που έρχονται σε μια νέα χώρα», είπε. «Μετρούσε την επιτυχία όχι με το πόσα χρήματα κέρδισε, αλλά με το πόσο σκληρά δούλεψε για να εξασφαλίσει την οικογένειά του και να δώσει στα παιδιά του μια καλύτερη ζωή», είπε στο Toronto Star λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

 

Με τη μυθική τους περιουσία να αποτιμάται στα 3,9 δισ. δολάρια, η οικογένεια Αποστολόπουλου τελικά κατέκτησε τον τομέα του real estate, αφού η Triple Group έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στον Καναδά. Επιπλέον το 2017 ο Στιβ ίδρυσε την SIX Ventures, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Τορόντο και επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους τεχνολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αείμνηστος πατέρας του, Ανδρέας Αποστολόπουλος, αγόρασε το Pontiac Silverdome το 2009 για 53.000 δολάρια, το οποίο προηγουμένως χρησίμευε ως γήπεδο έδρας των Detroit Lions το 2001. Άνοιξε ξανά την εγκατάσταση το 2010, γιορτάζοντάς το με ένα τεράστιο event που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αγώνες ποδοσφαίρου και αγώνες πυγμαχίας. Το στάδιο ωστόσο κατεδαφίστηκε το 2018, και είναι πλέον κέντρο αποστολής για την Amazon.

Ίσως από εκεί να κληρονόμησε ο Στιβ το μικρόβιο ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Και μπορεί η συμφωνία με τους Σάρλοτ Χόρνετς να βρίσκεται σε αδιέξοδο, όμως όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στον ιστότοπο https://caary.com/:Θα κάνεις 1000 ήττες στις επιχειρήσεις. Κάθε φορά που νικάς όμως, θα γίνεσαι πιο δυνατός“.

Μένει λοιπόν να δούμε εάν το φλερτ του Στιβ Αποστολόπουλου, είτε με το NBA, είτε με το NFL θα αποδόσει καρπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: