«Πόλεμος» χωρίς προηγούμενο: Ο Τραμπ τα βάζει ξανά με το Twitter

«Πόλεμος» χωρίς προηγούμενο: Ο Τραμπ τα βάζει ξανά με το Twitter
The twitter page of US President Donald Trump's is displayed on a mobile phone on May 28, 2020, in Arlington, Virginia. - Trump is expected to sign an executive order on May 28, 2020, after threatening to shutter social media platforms following Twitter's move to label two of his tweets misleading. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP) Photo: AFP
Το αγαπημένο social media του Αμερικανού προέδρου έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί».

«Πόλεμος» χωρίς προηγούμενο: Ο Τραμπ τα βάζει ξανά με το Twitter

Το αγαπημένο social media του Αμερικανού προέδρου έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί».

«To Twitter δεν κάνει τίποτε για όλα τα ψέματα και την προπαγάνδα που δημοσιεύονται για την Κίνα ή για το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Έχουν στοχοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς, τους Συντηρητικούς και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η παράγραφος 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα υπάρξει ρύθμιση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με την ανάρτηση αυτή απαντά στην «απόκρυψη» από το Twitter μέρους προηγούμενης ανάρτησης του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις ταραχές στην Μινεάπολις στο πλαίσιο της μεταχείρισης από την πλατφόρμα κρουσμάτων «εκθείασης βίας».

«Αυτό το Tweet παραβίασε του κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας. Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο», ήταν το μήνυμα που τοποθέτησε το Twitter κάτω από την ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα επεισόδια στην Μινεάπολις. .

«Δεν μπορώ να καθίσω και να παρακολουθώ να γίνονται αυτά σε μία Μεγάλη Αμερικανική Πόλη, την Μινεάπολις. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ο Ριζοσπάστης Αριστερός Δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι θα οργανωθεί και θα επιβάλει έλεγχο στην πόλη είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω σωστά την δουλειά…», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

«…Αυτοί οι αγροίκοι προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!»

Το σύνολο της ανάρτησης του Τραμπ μπορεί να διαβαστεί μόνο αν γίνει κλικ επάνω στο σημείωμα του Twitter περί εκθείασης της βίας. Το Twitter διευκρινίζει στο thread ότι η πλατφόρμα ανέλαβε δράση «με στόχο να εμποδισθεί η παρακίνηση και άλλων στην διάπραξη βίαιων πράξεων».

Η ενέργεια του Τwitter έρχεται την επομένη της υπογραφής από τον Αμερικανό πρόεδρο εκτελεστικού διατάγματος με σκοπό την τιμωρία του Twitter, του Facebook και του Google για συμπεριφορά που ο Τραμπ θεωρεί ότι συνιστά «επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου».

Η τελευταία αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν ανέχεται να επικρίνεται, ξεκίνησε όταν το Twitter επισήμανε ως παραπλανητικούς τους αναρτημένους στην πλατφόρμα ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η επιστολική ψήφος αφήνει περιθώρια εκλογικής νοθείας και προειδοποίησε τους χρήστες να ελέγχουν την αξιοπιστία των αναρτήσεων.