«Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ–Apple: Ο ιδρυτής του Facebook είπε στα στελέχη του να χρησιμοποιούν μόνο Android

«Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ–Apple: Ο ιδρυτής του Facebook είπε στα στελέχη του να χρησιμοποιούν μόνο Android
epa06760820 Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during the VivaTech fair in Paris, France, 24 May 2018. The annual commercial convention runs from the 24 to 26 May. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φαίνεται πως ενοχλήθηκε έντονα από την κριτική του Τιμ Κουκ.

 

Ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φέρεται να ζήτησε από τα διευθυντικά του στελέχη να αφήσουν στην άκρη τα iPhone τους και να χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής μόνο κινητά Android.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η απόφαση αυτή προήλθε έπειτα από την κριτική που άσκησε κατά του Facebook ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ.

Τον Μάρτιο ο Κουκ είχε ερωτηθεί τί θα έκανε εάν ήταν στη θέση του Ζούκερμπεργκ την περίοδο του σκανδάλου της Cambridge Analytica, Εκείνος απάντησε «δεν θα ήμουν ποτέ σε αυτή τη θέση».

Σύμφωνα με τους NYT, η απάντηση αυτή εξόργισε τον Ζούκερμπεργκ. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο ιδρυτής του Facebook είχε πει ότι ο Τιμ Κουκ είναι «εξαιρετικά ετοιμόλογος» και συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής: «πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μην μας διακατέχει όλους το Σύνδρομο της Στοκχόλμης για να αφήσουμε εκείνες τις εταιρείες που κάνουν τα πάντα για να σε χρεώσουν περισσότερο, να λένε ότι το κάνουν γιατί νοιάζονται για σένα. Αυτό εμένα μου ακούγεται γελοίο».

«Ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους μας και τα στελέχη να χρησιμοποιούν κινητά Android γιατί πρόκειται για το διασημότερο λογισμικό του κόσμου», απάντησε στους New York Times το Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Snap, έχουν ενθαρρύνει τους εργαζομένους τους να χρησιμοποιούν κινητά Android.