Πολύ καλά νέα για τους φίλους της GoPro

Πολύ καλά νέα για τους φίλους της GoPro

Η πασίγνωστη κάμερα ετοιμάζεται να συναντηθεί με το Karma της.

Η GoPro προετοιμάζεται να ζήσει παλιές στιγμές δόξας, εξαιτίας του Karma: ενός ελικοφόρου drone το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τη Δευτέρα η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση στην οποία των τεσσάρων ελίκων drone θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του, και ήδη από την εβδομάδα που μας πέρασε η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 15%.

Είναι γεγονός ότι το Karma πιθανότατα θα δώσει το φιλί της ζωής στην εταιρεία η οποία μπήκε στο χρηματιστήριο με μεγάλες προσδοκίες, όμως σύντομα σταμάτησε να προκαλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ήδη μέσα στο 2016 έχει χάσει το 20% της μετοχικής της αξίας, ενώ από το ιστορικό υψηλό του Ιουνίου του 2014 βρίσκεται αυτή τη στιγμή χαμηλότερα κατά 80%.

Η πρώτη νύξη της GoPro για το Karma είχε γίνει το Μάιο του 2015, όμως η κυκλοφορία του καθυστέρησε αρκετούς μήνες. Πλέον, η διάθεση του drone και μιας νέας σειράς καμερών δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να επανέλθει δυναμικά, μπαίνοντας παράλληλα σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά όπως αυτή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πάντως ο χώρος των σπορ παραμένει προνομιακό πεδίο της GoPro. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, όπως η Red Bull συνεχίζουν να ποντάρουν στις κάμερες τις εταιρείες για τα περισσότερα event τους, ενώ η γνωστή εταιρεία ενεργειακών ποτών αγόρασε φέτος μερίδιο των μετοχών της.