«Πολιτικά αδύνατος» για τη Ryanair ο καθορισμός ελάχιστης τιμής εισιτηρίου από την ΕΕ

«Πολιτικά αδύνατος» για τη Ryanair ο καθορισμός ελάχιστης τιμής εισιτηρίου από την ΕΕ
FILED - 01 February 2020, Hessen, Frankfurt/Main: A Ryanair aircraft is reflected on the rain-soaked runway at Frankfurt Airport (FRA). On April 23, 2020, the European Court of Justice rulings on transparency in air fares. The Italian authorities accuse Ryanair of having indicated too low prices in the booking portal because the airline had classified fees for web check-in and administrative costs for credit card payments as "optional fees". Photo: Andreas Arnold/dpa (Photo by Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Αδιανόητο για την αεροπορική εταιρεία η ΕΕ να εισάγει ελάχιστη τιμολόγηση.

Η κόντρα της Ryanair με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται, με την αεροπορική εταιρεία να τονίζει την Πέμπτη ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο η ΕΕ να εισάγει ελάχιστες τιμές ή υποχρεωτικά όρια στις πτήσεις, καθώς μια τέτοια κίνηση θα στερούσε το δικαίωμα σε φτωχότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν, καθιστώντας το πολιτικά αδύνατο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Clement Beaune δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ζητήσει υποστήριξη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για μια ελάχιστη τιμή στις πτήσεις στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η συμβολή του κλάδου των αερομεταφορών στην κλιματική αλλαγή.

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε επίσης αυτόν τον μήνα ότι θα προχωρήσει με σχέδια για περιορισμό του αριθμού των πτήσεων στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ το επόμενο έτος, εν αναμονή της έγκρισης της ΕΕ, σε μια προσπάθεια μείωσης της ηχορύπανσης και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Νομίζω ότι είναι πολιτικά αδύνατο», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ryanair DAC Eddie Wilson, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον όμιλο, σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να εισαχθεί ελάχιστη τιμολόγηση σε ολόκληρη την ΕΕ ή πλαφόν στα αεροπορικά ταξίδια στα επόμενα 5-10 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχοι της ΕΕ είπαν στο Reuters ότι χώρες όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο υποστηρίζουν κατ’ αρχήν τη γαλλική ιδέα. Ωστόσο, η Γαλλία μπορεί να δυσκολευτεί να κερδίσει επαρκή υποστήριξη μεταξύ άλλων χωρών της ΕΕ, στις οποίες περιλαμβάνονται νησιωτικές χώρες που βασίζονται στις αεροπορικές μεταφορές, και περιοχές με τουριστικούς τομείς που τροφοδοτούνται από πτήσεις χαμηλού κόστους.

Η Ryanair, (ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών), πιστεύει ότι η αεροπορική βιομηχανία πρέπει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο μηδέν αυξάνοντας τη χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και πετώντας μεγαλύτερα, λιγότερο θορυβώδη αεροσκάφη, είπε ο Wilson.

«Δεν πρόκειται να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και δεν πρόκειται να γίνει με πράγματα όπως οι Γάλλοι που κάνουν πρωτοσέλιδα και λένε ότι θα απαγορεύσουμε αυτό, θα εισάγουμε την ελάχιστη τιμολόγηση. Το μόνο που λένε είναι ότι οι φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν και αυτό γενικά δεν ισχύει στη Γαλλία», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: