Πολιτικές αντιδράσεις για την επιστροφή των αδιάθετων ποσών των πρεσβειών στην ΤτΕ

Πολιτικές αντιδράσεις για την επιστροφή των αδιάθετων ποσών των πρεσβειών στην ΤτΕ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για «επιστροφή στην εποχή του Όθωνα» κάνει λόγο Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει τα αδιάθετα ποσά των πρεσβειών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι κάνει λόγο για «επιστροφή στην εποχή του Όθωνα», ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «αρνητική εικόνα της χώρας».

«Έχει πάψει να μας εκπλήσσει η “εφευρετικότητα” του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στην προσπάθειά του να μαζέψει λεφτά από εδώ και από εκεί. Θα θέλαμε μόνο να θυμίσουμε στους συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν καινοτομούν. Οι πρεσβείες αποψιλώθηκαν από τα χρήματά τους και τελικά καταργήθηκαν εντελώς και επί Όθωνα, την άνοιξη του 1843. Λίγο μετά το ελληνικό κράτος κήρυξε μία από τις πρώτες του στάσεις πληρωμών. Ευχόμαστε τουλάχιστον η σημερινή κυβέρνηση να μη μας επιφυλάσσει ανάλογο τέλος», αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

«Τώρα η κυβέρνηση μαζεύει ό,τι εισπράξεις έχουν οι πρεσβείες και προξενεία μας από προξενικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή – ιδίως τις ημέρες αυτές – στέλνει σε όλο το κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κολλημένη στο τοίχο λόγω ταμειακών αναγκών. Βοηθάει αυτό την οποία διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.