Πομπέο: «Αναξιόπιστες» εφαρμογές όπως το TikTok να βγουν αμέσως από τα app stores των ΗΠΑ

Πομπέο: «Αναξιόπιστες» εφαρμογές όπως το TikTok να βγουν αμέσως από τα app stores των ΗΠΑ
epa07839933 US Secretary of State Mike Pompeo delivers remarks to members of the news media at the State Department in Washington, DC, USA, 13 September 2019. Secretary Pompeo met with Foreign Minister of Brazil Ernesto Araujo, during which he took the opportunity to commend Brazil's support of Israel and recognition of opposition leader of Venezuela Juan Guaido. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Με τις μητρικές τους εταιρίες να έχουν έδρα στην Κίνα, apps όπως τα TikTok, WeChat και άλλα, αποτελούν σημαντική απειλή για τα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών», είπε ο Πομπέο.

Η κυβέρνηση Trump θέλει να αφαιρέσει «αναξιόπιστες» κινεζικές τεχνολογικές εφαρμογές όπως το TikTok και το WeChat από τα αμερικανικά app stores, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δίνοντας λεπτομέρειες για τη νέα επιχείρησης της κυβέρνησης που φέρει την ονομασία «Clean Network» και έχει στόχο να εμποδίσει δυνητικούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας, μεταδίδει το CNBC.

«Με τις μητρικές τους εταιρίες να έχουν έδρα στην Κίνα, apps όπως τα TikTok, WeChat και άλλα, αποτελούν σημαντική απειλή για τα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών, για να μην αναφέρουμε πως αποτελούν εργαλεία για την λογοκρισία περιεχομένου από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», είπε ο κ. Πομπέο σε συνέντευξή Τύπου.

Πρόσθεσε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εργαστεί με το υπουργείο Εμπορίου και το υπουργείο Άμυνας για να περιορίσει την ικανότητα των κινεζικών παρόχων υπηρεσιών Cloud να συλλέγουν, αποθηκεύουν και επεξεργάζονται δεδομένα στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η επιχείρηση «Clean Network» θα προσπαθήσει να διασφαλίσει πως «αναξιόπιστες» κινεζικές εταιρείες κατασκευής συσκευών όπως η Huawei δεν θα προεγκαθιστούν αξιόπιστες εφαρμογές ή θα της διαθέτουν προς download μέσω των δικών τους app stores, πως οι κινεζικοί πάροχοι δεν συνδέονται σε αμερικανικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών και πως η κινεζική κυβέρνηση δεν θα υπονομεύσει υποθαλάσσια δίκτυα καλωδίων που συνδέουν τις ΗΠΑ στο διαδίκτυο προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες.