Πόρσε από «άλλο πλανήτη»

Πόρσε από «άλλο πλανήτη»

Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρείες θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα ξέρατε για τα αυτοκίνητα.

Όποιο παιδί κι αν ρωτήσεις θα σου πει πως όταν μεγαλώσει θέλει να αγοράσει μια Πόρσε, όποιον ενήλικα κι αν ρωτήσεις θα θέλει να οδηγήσει σε άδειους δρόμους μια Πόρσε. Αυτή η εταιρεία, λοιπόν, που έχει καταφέρει να «παντρέψει» αυτές τις δύο γενιές είναι λογικό να είναι η βασίλισσα του «δρόμου».

Η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα που θα ταράξει την αγορά. Το νέο υβριδικό μοντέλο,918 Spyder, με τους 887 ίππους και ταχύτητες που θα φτάνουν τα 60 μίλια σε 2.5 δευτερόλεπτα υπόσχεται πως θα γίνει το όνειρο για τους 918 τυχερούς – όσα δηλαδή και τα κομμάτια που θα παράγουν, δηλαδή. Και η τιμή του «ονείρου» αυτού; 848.000 δολάρια.

Και μπορεί η τιμή αυτή να ακούγεται υψηλή την περίοδο που διανύουμε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για όσους έχουν μερίδα από τη «πίτα» των πολυτελών εταιρειών. Η Ferrari ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 246 εκατ. ευρώ για το 2013, μια αύξηση της τάξης του 5,4%, ακολουθώντας την ανοδική τάση της αγοράς των αυτοκινήτων.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον Patrick Long, οδηγό της αγωνιστικής Πόρσε, και μια κάμερα να καταγράφει όλη τη διαδρομή από την πλευρά του οδηγού.

Διαβάστε ακόμα:

H επόμενη γενιά του ιπτάμενου αυτοκινήτου (video)

Τα αυτοκίνητα της Formula 1 που έγραψαν ιστορία

Ήρθε η ώρα του 3D printed αυτοκινήτου